ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίκτορ Όρμπαν σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο έχασε την ανεξαρτησία της και την οικονομική και στρατιωτική ισχύ της για χάρη των ΗΠΑ»

1 min read

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά ΕΕ και ΗΠΑ καθώς όπως είπε η Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έχασε την ανεξαρτησία της αλλά και την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ λόγω της ουκρανικής σύγκρουσης για να εξυπηρετηθούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με την ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet, ο Orban τόνισε ότι η Ευρώπη έγινε πιο αδύναμη λόγω των φιλοδοξιών των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους την κρίση στην Ουκρανία.

«Η Ευρώπη έγινε πιο αδύναμη επειδή η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden επέβαλε τα συμφέροντα της στις Βρυξέλλες σε βάρος των ευρωπαϊκών συμφερόντων» υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Τσουνάμι κυρώσεων

«Το τσουνάμι των κυρώσεων καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ η αμερικάνικη, η οποία είναι πλούσια σε φθηνά ενεργειακά προϊόντα, παραμένει ανεπηρέαστη» ανέφερε ο Orban, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ευρώπη καθίσταται πιο αδύναμη και στο στρατιωτικό τομέα, καθώς η ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη εξασθενεί ολοένα και περισσότερο, μια και τα ευρωπαϊκά κράτη στέλνουν σημαντικό μέρος των όπλων τους στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να τα αναπληρώσουν.

«Η Ευρώπη έχασε την ανεξαρτησία της και την οικονομική και στρατιωτική της δύναμη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Ουγγαρία θα πρέπει να καθοδηγείται από τα δικά της συμφέροντα προκειμένου να βγει «αβλαβής και ισχυρότερη» από αυτήν την κατάσταση» είπε ο Orban, ο οποίος επισήμανε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη διατήρηση της πολιτικής της ανεξαρτησίας και την τήρηση της αρχής της μη ανάμειξης στην ουκρανική κρίση.

Σνόμπαρε τον Biden

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Orban σνόμπαρε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden

Ο Orban προσκλήθηκε χθες Τετάρτη 22/2 να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τους εκπροσώπους των εννέα χωρών της «ανατολικής πλευράς» του ΝΑΤΟ, τη λεγόμενη «Συμμαχία των 9 του Βουκουρεστίου Β9» αλλά ο Orban δεν εμφανίστηκε.

Αντίθετα, έστειλε στη θέση του την πρόεδρο της Ουγγαρίας, Katalin Novák η οποία δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ευθύνεται εν μέρει για την παράταση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, απέρριψε τις κυρώσεις στη Μόσχα και την αποστολή οπλισμού του Κίεβου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Orban, Peter Szijjarto, απηύθυνε νέα έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.