ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίκτορ Αφζάλοφ: Αυτός είναι ο προσωρινός Αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας – «Εξαφανισμένος» ο Σουροβίκιν

1 min read

Η Ρωσία διόρισε νέο προσωρινό αρχηγό των αεροδιαστημικών δυνάμεών της σε αντικατάσταση του Πτεράρχου Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος έχει εξαφανισθεί μετά τη σύντομη ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner εναντίον της ηγεσίας του στρατεύματος τον Ιούνιο, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στη διάρκεια της ανταρσίας αυτής, που διήρκεσε από τις 22 ως τις 24 Ιουνίου, ο Σουροβίκιν, ο οποίος ηγούνταν άλλοτε της συνολικής πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είχε εμφανισθεί σ’ ένα βίντεο, εμφανώς σε αμηχανία και χωρίς να φέρει τα διακριτικά του αξιώματός του, και είχε καλέσει τον επικεφαλής των μισθοφόρων της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν να κάνει πίσω.

Μετά την ανταρσία, η οποία πήρε τέλος έπειτα από διαπραγματεύσεις και μια συμφωνία, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ρωσικών και ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών ανέφεραν πως διεξάγεται έρευνα σε βάρος του Σουροβίκιν για ενδεχόμενη συνέργεια στην εξέγερση και ο πτέραρχος βρίσκεται υπό κράτηση κατ’ οίκον.

«Ο πρώην αρχηγός των ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ενώ ο πτέραρχος Βίκτορ Αφζάλοφ, αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, αναλαμβάνει προσωρινά αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε στο RIA πηγή που δεν κατονομάζεται.

Ο Σουροβίκιν είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» στη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία τον περασμένο Οκτώβριο, όμως τον Ιανουάριο ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, και ο Σουροβίκιν έγινε υπαρχηγός του Γκεράσιμοφ.

Με πληροφορίες από: RIA Novosti 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.