ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βγάλτε κομπιουτεράκια γιατί το αλαλούμ συνεχίζεται και τον Νοέμβριο για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν ακίνητα

1 min read

Ο συμψηφισμός του Οκτωβρίου γίνεται… μετρητά τον Νοέμβριο!

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο με το θέμα των ενοικίων, αφού ένας ιδιοκτήτης άλλη ελάφρυνση θα δει για το μίσθωμα Οκτωβρίου και άλλη για τον Νοέμβριο!

Όσοι ιδιοκτήτες πήραν «κουρεμένα» ενοίκια κατά 40% τον Οκτώβριο θα πάρουν αποζημίωση από το κράτος το 30% του ποσού που δεν εισέπραξαν. Αυτό το ποσό δεν θα το πάρουν στο χέρι, αλλά θα συμψηφιστεί με δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος. Αντιθέτως, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όσοι πληρωθούν μειωμένα ενοίκια τον Νοέμβριο θα πάρουν σε μετρητά το 50% του ποσού που δεν εισέπραξαν.

Παράδειγμα:

Ένας ιδιοκτήτης παίρνει ενοίκιο 1.000 ευρώ τον μήνα. Τον Οκτώβριο πληρώθηκε τα 600 ευρώ και άλλα τόσα τον Νοέμβριο. Συνολικά έχασε 800 ευρώ.

Για τον Οκτώβριο θα πάρει αποζημίωση το 30% των 400 ευρώ που δεν εισέπραξε, δηλαδή 120 ευρώ. Αυτό το ποσό δεν θα του καταβληθεί, αλλά θα συμψηφιστεί με δόσεις ΕΝΦΙΑ ή φόρου εισοδήματος. Όμως για τον Νοέμβριο ο ίδιος ιδιοκτήτης για το ίδιο ακίνητο θα πάρει στο χέρι 200 ευρώ (το 50% του 400 ευρώ που δεν εισέπραξε), με τις πρώτες καταβολές να γίνονται στις αρχές Δεκεμβρίου.
Ακόμα περιμ5ένουν…

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν οκτώ μήνες για να αλλάξει το υπουργείο ένα πλαίσιο που ακόμα έχει προβλήματα, αφού υπάρχουν ακόμη ιδιοκτήτες που περιμένουν τις αποζημιώσεις του κράτους! Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και την εθελοντική μείωση ενοικίου που απέτυχε σαν μέτρο, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη.

Μέσα στον Οκτώβριο έγινε ο συμψηφισμός των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες με τον φετινό ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι όσοι διαπίστωσαν ότι είτε δεν έχει συμψηφιστεί το σύνολο της αποζημίωσης που δικαιούνταν είτε ότι δεν τους δόθηκε για συμψηφισμό ούτε… ευρώ. Δηλαδή αναγκάζουν τον κόσμο να βάλει ακόμα μια φορά πλάτη στην κρίση, αλλά την ίδια ώρα το σύστημα παρουσιάζει προβλήματα και λάθη πέρα από τις παραλείψεις ορισμένων ιδιοκτητών.

Τις ερχόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ θα στείλει ειδοποιήσεις σε 200.000 ιδιοκτήτες που βρέθηκε ότι είχαν κάνει λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις για τη φοροελάφρυνση από τα μειωμένα ενοίκια.

Πηγή newsbreak .gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.