ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βεβήλωσαν μνημείο για τους Σοβιετικούς στρατιώτες στην Καλλιθέα – Οργισμένη αντίδραση από τη ρωσική πρεσβεία

1 min read

Την οργισμένη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα προκάλεσε η βεβήλωση του Μνημείου των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων, στην Καλλιθέα.

Φιλοναζί με σπρέι έγραψαν τη λέξη «Azov», παραπέμποντας στο διαβόητο ναζιστικό Τάγμα.

«Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν τη σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού», συνεχίζει.

«Ύστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας; Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων», καταλήγει η πρεσβεία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.