ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βερολίνο: «Ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει» Το Κίεβο θέλει την δημιουργία αντιρωσικής συμμαχίας

1 min read

Την δημιουργία μιας αντιρωσικής συμμαχίας φαίνεται να επιζητά το Κίεβο προσπαθώντας να θέσει το Βερολίνο στην πρώτη γραμμή κατά της ρωσικής προέλασης μέσω της αντικατάστασης του στρατιωτικού υλικού που καταστρέφεται από γερμανικά όπλα και μάλιστα χωρίς να γίνεται έλεγχος τι παραδίδεται και που πηγαίνουν.

  • Μάλιστα για να δείξει ότι πρέπει η Γερμανία να συμφωνήσει σε αυτή την μακροχρόνια συμμαχία είπε ότι ο “τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει”, μιλώντας στην Bild, ο Ουκρανός Πρέσβης στο Βερολίνο, Αντρί Μέλνικ. 

Σύμφωνα με τον ιδιο, “η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία επηρεάζει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών, έστω και αν δεν είναι ακόμη στρατιωτική. Πρέπει να είναι σαφές σε όλους: ο Πούτιν επιθυμεί μια νέα ιμπεριαλιστική παγκόσμια τάξη με ένα μειωμένο ΝΑΤΟ, στο οποίο η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία ή η Σλοβενία δεν ανήκουν πλέον. Ο Πούτιν διεξάγει αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης εναντίον ολόκληρης της Δύσης, εναντίον του συστήματος αξιών μας”.

  • Ρωτώντας η Bild τον Μέλνικ,  αν η Γερμανία συμμετέχει στον πόλεμο ή όχι, ο Ουκρανός Πρέβσης στο Βερολίνο απαντά πως “ο φόβος ότι θα γίνουμε μέρος του πολέμου με την προμήθεια όπλων είναι πλήρης ανοησία. Για τον Πούτιν, η Γερμανία είναι εδώ και καιρό μέρος του πολέμου. Όποιος θέλει να αποτρέψει την επέκταση του πολέμου του πρέπει να μας βοηθήσει τώρα να βάλουμε τον Πούτιν στη θέση του.

Μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στη Γερμανία”.

Σχολιάζοντας πως κανένα μέλος της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει επισκεφθεί το Κίεβο από την έναρξη του πολέμου, ο Μέλνικ ανέφερε πως “αυτό δείχνει την αδράνεια της γερμανικής πολιτικής. Ο Όλαφ Σολτς μάλλον το κάνει όπως η Άνγκελα Μέρκελ: περιμένει και βλέπει, και μετά αποφασίζει αργότερα ή όχι. Αυτό που λείπει είναι η φαντασία και το θάρρος. Πολλοί Γερμανοί θα ήθελαν να δουν έναν ενεργητικό καγκελάριο. Η πολιτική του σταθερού χεριού είναι ιστορία”.

  • Ο Ουκρανός πρέσβης επίσης δήλωσε πως “θα θέλαμε να δούμε την ταχεία εξαγωγή 88 αρμάτων μάχης Leopard, 100 αρμάτων μάχης Marder, αυτοκινούμενων οβιδοβόλων και πολλά άλλα. Αυτό όμως που είναι ζωτικής σημασίας είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Βιώνουμε τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη εδώ και 80 χρόνια.

Δεν μπορείτε να το κερδίσετε με 30 ή 100 ακόμη άρματα μάχης. Αυτό που θα ήταν σημαντικό είναι ένας γερμανικός νόμος δανεισμού όπως αυτός των ΗΠΑ και μια μακροπρόθεσμη συμμαχία κατά της Ρωσίας. (Με μια νέα εκδοχή του νόμου περί δανεισμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουκρανία μπορεί να λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ χωρίς προβλήματα και χωρίς γραφειοκρατία)”.

Δημοσίευση στα Social Media