ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βερολίνο: O Ερντογάν χρησιμοποίησε πολιτικά τους μετανάστες

1 min read

Σαφής στήριξη στην Ελλάδα από το γερμανικό ΥΠΕΞ – «Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβιάζονται από την Ελλάδα» διεμήνυσε το Βερολίνο

Ηχηρό μήνυμα στήριξης υπέρ της Ελλάδας έστειλε το Βερολίνο σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ κάλεσε την Τουρκία να μην προχωρά σε μονομερείς κινήσεις και να σέβεται το Διαθνές Δίκαιο. 

«Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβιάζονται από την Ελλάδα», δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στο κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Όπως ανέφερε «πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερη κατάσταση, όταν χιλιάδες ανθρώπων προσπαθούν ταυτόχρονα να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ει δυνατόν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα».

Σε αυτήν την κατάσταση, προκύπτουν άλλα νομικά θέματα από εκείνα σε μια ομαλή διέλευση των συνόρων γι΄αυτό και χρειάζεται να ληφθούν και άλλα μέτρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο μονομερές άνοιγμα των συνόρων από τον Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως «αυτό δεν συνέβη τυχαία, ήταν πολιτικό εργαλείο».

Ερντογάν σε Μέρκελ: Δεν λειτουργεί η συμφωνία για το μεταναστευτικό, πρέπει να αλλάξει

Την αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας ζήτησε ο Ερντογάν από τη Μέρκελ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για την κρισιμότητα του μεταναστευτικού ζητήματος και την τραγική κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό δεν λειτουργεί, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Ερντογάν είπε επίσης στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, έχει ως στόχο να προστατευθούν οι άμαχοι και οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

«Ο πρόεδρός μας ενημέρωσε τη Μέρκελ, τηλεφωνικά, για τη συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τους Τούρκους στρατιώτες και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα. Ζήτησε επίσης την αναθεώρηση της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.