ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βέροια: Στον ανακριτή η 29χρονη μητέρα που πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα

1 min read

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τετάρτη (04.01.2022) η 29χρονη γυναίκα που έπνιξε ζωντανό το βρέφος της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, στην Βέροια.

Η 29χρονη πέρασε μία ακόμα νύχτα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και στις 11 το πρωί αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου στη Βέροια, όπου καλείται να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για το πως έγιναν όλα και πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την στιγμή που η 29χρονη μητέρα φέυγει με ταξί από τον ποταμό Αλιάκμονα, έχοντας πετάξει το 11 μηνών παιδί της στα παγωμένα νερά.

«Αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι»

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ισχυριστεί πως δεν έχει σκοτώσει η ίδια το παιδί της. Τους ισχυρισμούς της αυτούς ανέφερε η ίδια η 29χρονη μιλώντας χθες 03.01.2022 στο newsit.gr, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι. Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, γιατί είχε ωραία μέρα. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω για λίγο, πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι.

Μετά δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Την αγαπούσα πάρα πολύ την κόρη μου».

«Η κόρη μου δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει»

Στο newsit.gr μίλησε χθές για όλα όσα συνέβησαν και η μητέρα της 29χρονης και ανέφερε: «Πήγε να ψωνίσει και γύρισε, πήγε του πήρε γάλα από το φαρμακείο γιατί δεν έφτανε για το Σαββατοκύριακο. Και αύριο το παιδί θα έκλεινε χρόνο, πήγε του ψώνισε ρούχα του πήρε πράγματα, του πήρα και εγώ και ετοιμαζόμασταν.

Μου έλεγε συνέχεια ότι την απειλούσε αυτός στο τηλέφωνο, έλεγε ότι αν δεν το αναγνωρίσω το παιδί, θα στο πάρω. Το έβριζε το παιδί μου, το χτυπούσε, το χτυπούσε στο κεφάλι. Το εκμεταλλεύτηκε το παιδί μου. Ερχόταν το έβλεπε το παιδί και έφευγε. Τώρα τελευταία είχε 4 εβδομάδες να δει το παιδί του. Όταν είχε πυρετό το πήγαινε ο παππούς του στο νοσοκομείο. Μετά από 4 εβδομάδες ήρθε να δει το παιδί του και η κόρη μου τον έδιωξε. Δεν μου πέρασε από το μυαλό. Όταν γύρισε σπίτι, είδα ότι δεν είχε το μωρό μαζί της, νόμιζα ότι το είχε πάει στον πατέρα του. Όταν ήρθε την Κυριακή το απόγευμα, την ρώτησα αν το μωρό είναι στον πατέρα. Μου είπε όχι κι ότι εκεί που είναι το μωρό, είναι καλά. Φαντάστηκα τότε ότι κάτι έγινε. Τώρα που μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου είπε ότι μπουσουλούσε και έπεσε από μόνο του, ότι το άφησε εκεί, μπουσούλησε και έπεσε μέσα, όχι μάνα δεν το πέταξα εγώ, αφού είχαμε τα γενέθλια. Η κόρη μου τώρα δεν είναι καλά».

«Δεν κατάλαβε τι έκανε, δεν έχει συνειδητοποιήσει τίποτα, μου είπε ότι έπεσε μόνο του μέσα. Το αγαπούσαμε πάρα πολύ το παιδί», συμπληρώνει η κυρία Παρθένα.

Και καταλήγει: «Έλεγε πως “όπως με πόνεσε θα τον πονέσω”, αλλά δεν πήγαινε η ιδέα μου εκεί. Η κόρη μου δεν καταλάβαινε τι έκανε, ακόμα μου λέει “το μωρό είναι σε εσένα ή στον πατέρα του”, της είπα ότι το κηδέψαμε χθες και μου λέει “γιατί σκοτώθηκε;” Δεν κατάλαβε το παιδί μου, ήταν μια κατάρα, ήταν μια άσχημη στιγμή».

«Ήθελα να κάνω ότι μπορούσα για το μωρό»

Ο πατέρας του βρέφους είχε μιλήσει στο newsit.gr απο τη Δευτέρα 02/01 συγκλονισμένος για όσα έχουν γίνει δήλωνε: «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω.

Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, δεν ήταν σύζυγος μου για να την γνωρίζω καλά. Ήταν απλά η μητέρα του παιδιού μου. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα. Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου.

Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα απο την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες η 29χρονη φαίνεται πως περπάτησε έχοντας μαζί της το μωρό, μία απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου απο την αρχή της γέφυρας όπου αποβιβάστηκε απο το ταξί, και πέταξε το μωρό ζωντανό στα νερά του Αλιάκμονα απο την Ά προβλήτα που βρίσκεται στο σημείομ και βρέθηκε απο αστυνομικούς λίγα μέτρα πιο μακριά.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης newsit

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.