ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βέλγοι επιστήμονες βρίσκονται κοντά σε θεραπεία έναντι στον κορονοϊό

1 min read

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γάνδης και του Φλαμανδικού Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη μία υποσχόμενης δυνητικής θεραπείας για τον κορονοϊό.

Η ομάδα του Κέντρου Ιατρικής Βιοτεχνολογίας και του VIB συνεργάζονται με διεθνείς ερευνητές πάνω σε μία τεχνική που χρησιμοποιεί ένα αντίσωμα το οποίο απενεργοποιεί μία πρωτεϊνη στην επιφάνεια του υιού, καθιστώντας αδύνατη την πρόσδεσή του σε ανθρώπινα κύτταρα. 

Σε συνεργασία και με άλλες ομάδες, το πανεπιστήμιο του Austin στο Τέξας και το γερμανικό Primate Center στο Gottinger, κατάφεραν να εξουδετερώσουν μία εργαστηριακή παραλλαγή του κορονοϊού χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική.

Η ανακάλυψη δεν είναι ένα εμβόλιο. Ένα τυπικό εμβόλιο παίρνει το μέρος του μολυσματικού παράγοντα και το χρησιμοποιεί για να προκαλέσει τον οργανισμό να παράγει την ανοσιολογική άμυνα που απαιτείται για την καταπολέμησή του.

Οι θεραπεία που εξετάζουν οι ομάδες δεν προκαλεί ανοσιολογική απάντηση, η οποία έχει το πλεονέκτημα πως δρα γρηγορότερα σε σχέση με ένα τυπικό εμβόλιο.

Επιπλέον ο κορονοϊός βλάπτει κυρίως τους ηλικιωμένους ασθενείς, οι οποίοι ανταποκρίνονται λιγότερο στα εμβόλια.

Η έρευνα βρίσκεται τώρα στο στάδιο της εξεύρεσης ενός τρόπου εξουδετέρωσης μίας παραλλαγής εργαστηρίου του Covid-19. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η εργασία για τη ζωντανή παραλλαγή που εμπλέκεται στην τρέχουσα επιδημία.

”Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πρέπει να έχουμε επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων μας χρησιμοποιώντας το ιό που προκαλεί την ίδια μόλυνση”, ανέφερε ο καθηγητής Ξαβιέ Σελεάνς, ιολόγος του πανεπιστημίου της Γάνδης, ο οποίος ηγείται της Βελγικής ομάδας.

”Σύντομα θα ξεκινήσουμε πραγματικές δοκιμασίες απέναντι στον Covid-19 σε ειδικά προστατευόμενο εργαστήριο στο Ινστιτούτο Rega”.

Το Ινστιτούτο επιλέχθηκε πρόσφατα από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για να διεξάγει έρευνα σε 15.000 θεραπευτικά μόρια με την ελπίδα να βρει ένα που θα χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του Covid-19.

Όλοι οι συμμετέχοντες ωστόσο τονίζουν ότι η έρευνα απέχει ακόμα πολύ από την παροχή μίας χρήσιμης θεραπείας, χρειάζονται ακόμα πολλές δοκιμές.

”Σε καιρούς κρίσης είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας” δήλωσε η Φλαμανδή υπουργός Επιστημών και Καινοτομίας”.

”Χάρη στα χρόνια της βιοϊατρικής έρευνας για τον ιό SARS, οι επιστήμονες μπορούν να βρουν συγγενείς με τον τρέχοντα ιό σχετικά γρήγορα. Αυτό τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν αυτήν την πρώτη σημαντική εξέλιξη. Φυσικά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη, καθώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί”.

Alan Hope
The Brussels Times

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.