ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βασίλης Παλαιοκώστας: Λήστευα μόνο τράπεζες τα άλλα ήταν πλεκτάνες..ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Βασίλης Παλαιοκώστας έγραψε ένα βιβλίο στα χρόνια που βρισκόταν ως δραπέτης στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. 

Στο βιβλίο του «Μια φυσιολογική ζωή. Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου», περιγράφει γεγονότα της παράνομης δράσης του όπως την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου αλλά και τις δύο αποδράσεις με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ο επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ από την Interpol εγκληματίας εξιστορεί γεγονότα που συντάραξαν το πανελλήνιο από τη δική του οπτική γωνία.

Στόχος του Παλαιοκώστα είναι να αποδείξει με αυτό το βιβλίο πως η αστυνομία του έχει φορτώσει εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ και πως ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην τραυματίσει κάποιον αθώο.

«Το χρήμα για εμάς είχε αξία μόνο όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων που μας χρειάζονταν για να διατηρούμε την ελευθερία μας (που δεν ήταν λίγα). Τέτοια έξοδα μπορούσαν να καλυφθούν από μια ληστεία τράπεζας το χρόνο, αν δεν είχαμε σκοπό να το κουνήσουμε απ’ την Ελλάδα. Η απαγωγή επιλέχθηκε ακριβώς γιατί είχαμε αποφασίσει να την εγκαταλείψουμε για πάντα», αναφέρει σχετικά με την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου

Ο Παλαιοκώστας αναφέρει στο βιβλίο του πως η ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να του φορτώσει μια σειρά από εγκλήματα που ουδέποτε διέπραξε. «Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κλΠ) ήταν πλεκτάνες – χρεώματα της Ελ.ΑΣ! Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε άλλον οργανισμό πέρα από τράπεζες. Κυριολεκτώ! Δεν ξόδεψα την περισσότερη ζωή μου για να υπηρετώ το ψέμα. Δυστυχώς σε κοινωνίες που βασιλεύει το ψέμα, μόνο αν είσαι καταζητούμενος μπορεί να ακούσεις αλήθειες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.