ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βασίλειο της Bactria: Το ανατολικότερο κράτος που δημιούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες (βίντεο)

1 min read
Το ανατολικότερο κράτος που δημιούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν το βασίλειο της Bactria, το οποίο απέκτησε ανεξαρτησία από τη Σελευκιδική Αυτοκρατορία. 

Αυτή η κατάσταση έγινε ο λαμπερός φάρος του πολιτισμού στην περιοχή και την επηρέασε για αιώνες, πολύ γνωστό, δημιουργώντας μια σύνθεση με μία από τις βουδιστικές αιρέσεις – τη Μαχαγιάνα.Η Bactria ήταν μια ιστορική περιοχή στην Κεντρική Ασία επαρχία της περσικής αυτοκρατορίας καλύπτοντας την επίπεδη περιοχή που διασχίζει το σημερινό Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Μετά την ήττα του Δαρείου της Περσίας, η Μπακτρία συνέχισε να προσφέρει αντίσταση εναντίον του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με επικεφαλής τον Μπέσους, ο οποίος διακήρυξε τον εαυτό του διάδοχο του Δαρείου.

Ο Αλέξανδρος την κατέκτησε με μεγάλη δυσκολία μεταξύ 329-327 π.Χ., κυρίως με τη βοήθεια τοπικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο Αλέξανδρος παντρεύτηκε την Ρωξάνη, θέλοντας να εξευμενίσει τους τοπικούς άρχοντες της Βακτριανής, για να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του να ελέγξει την περιοχή. Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.