ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βαρουφάκης: «Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία – Δεν την χρειαζόμαστε»

1 min read

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 k. Βαρουφάκης, καταφέρθηκε κατά της στρατιωτικής θητείας, τονίζοντας παράλληλα ως νέος «ειδήμων» στα αμυντικά θέματα, ότι αν γίνει πόλεμος αυτός θα τελειώσει σε χρόνο ρεκόρ, δεν θα καταλάβει κανείς ότι έγινε και ότι σε αυτόν θα πάρουν  μέρος η Αεροπορία, μερικές ειδικές δυνάμεις και ίσως (σ.σ. προφανώς εννοεί θα εξαρτηθεί από την έκβαση των επιχειρήσεων) και κάποιο υποβρύχιο, που θα περνά τυχαία από την περιοχή…

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για θητεία. Το ΜέΡΑ25 και μάλιστα μετά από εσωτερικό δημοψήφισμα αποφασίσαμε προεκλογικά ότι η πολιτική μας θα είναι η άμεση κατάργηση της θητείας. Ο λόγος είναι ότι η θητεία μειώνει την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν την αυξάνει. Σφάλουμε να νομίζουμε ότι επειδή πηγαίνουν χιλιάδες παιδιά στα στρατόπεδα και κατατάσσονται και δήθεν εκπαιδεύονται -που δεν εκπαιδεύονται- ότι αυτό αυξάνει την αμυντική ικανότητα της χώρας. Γιατί; Έχεις ανθρώπους που είναι επαγγελματίες, που έχουν πάει στη Σχολή Ευελπίδων, οι αξιωματικοί που αναγκάζονται και παίζουν το ρόλο του παιδονόμου για μήνες και χρόνια σε διάφορα στρατόπεδα.

“Έτσι κι αλλιώς ο πόλεμος σήμερα -αν γίνει- δεν θα γίνει όπως γινόταν στην εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής ή έστω και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν γίνει πόλεμος σήμερα, εσύ κι εγώ μπορεί να μην τον καταλάβουμε. Θα έχει γίνει και θα έχει λήξει. Γιατί θα γίνει αστραπιαία, θα γίνει από την Αεροπορία, ίσως και από τις ειδικές δυνάμεις, μπορεί και κάποιο υποβρύχιο και μέσα σε μερικές ώρες θα έχει τελειώσει ένας πόλεμος με την Τουρκία. Δεν πρόκειται να γίνει σύγκρουση στρατών όπως γινόταν στις στέπες της Σιβηρίας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.