ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βαρουφάκης: «Παλιόχαρτο ο κλιματικός νόμος! H κυβέρνηση βάζει πλάτες στους ολιγάρχες του ρεύματος»

1 min read

Επίθεση στη κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα συγκεκριμένων ολιγαρχών της ενέργειας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του κλιματικού νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιόχαρτο».

«Φέρατε ένα παλιόχαρτο που πάνω του γράφτηκε το μεγαλύτερο δώρο στους ολιγάρχες, στους πετρελαιάδες, στη βιομηχανία του στρατιωτικού κατεστημένου και στους δικτάτορες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Αυτό που εμείς έχουμε ανάγκη, είναι να βάλουμε μπροστά την παραγωγή πράσινης ενέργειας αντί να είμαστε το διακομιστικό κέντρο κλιμακούμενων εντάσεων. Δυστυχώς η Ευρώπη πληγώνει τους Ευρωπαίους ενώ θα μπορούσε να είναι μια ανεξάρτητη πράσινη ενεργειακή ένωση αντί να είμαστε κολαούζο του ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και σχολιάζοντας την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο και στην γερουσία, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «ήταν ένας καλογραμμένος λόγος που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα χαϊδεύοντας αυτιά» και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν τόλμησε να τους πει αυτό που είχε υποχρέωση να τους πει εκ μέρους του ελληνικού λαού».

«Το ένα που έπρεπε να ακουστεί είναι για τα ανατολικά μας σύνορα που μια “σύμμαχος” χώρα, η Τουρκία, τα επιβουλεύεται και το ΝΑΤΟ στο οποίο εμείς είμαστε, δεν μας εγγυάται τίποτα. Θα μπορούσε επίσης να τους μιλήσει για μια Νέα Πράσινη Βιομηχανική Επανάσταση για τη χώρα μας. Αλλά αντί αυτών, ο κ. Μητσοτάκης τι τους είπε; Ιδού η Αλεξανδρούπολη για τους πετρελαιάδες σας», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που στο εσωτερικό ενεργειακό μέτωπο, συνεχίζει να βάζει πλάτες στη λεηλασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και στους πιο στυγνούς κλεπτοκράτες ολιγάρχες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, τονίζοντας ότι αντί να υποχρεώσει τους ολιγάρχες να μειώσουν τα κέρδη τους, τους ενισχύει και επιλέγει να δώσει μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε ένα «απλό επιδοματάκι στους φτωχούς».

Κλείνοντας, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 δεν θα συναινέσει «σε αυτό το σκηνικό συντέλειας της κλιματικής ισορροπίας».

«Φέρνετε ένα ισχνό, άβουλο, ασπόνδυλο, εκτός θέματος νομοσχέδιο, ένα παλιόχαρτο, το οποίο δεν μπορεί ούτε θέλει να επουλώσει τις βαθιές πληγές που έχει ήδη καταφέρει στο περιβάλλον ο πιο αντι-περιβαλλοντολογικός νόμος στην Ευρώπη, ο νόμος του κ. Χατζηδάκη που δημιούργησε τη “Χατζηδάκειο” λαίλαπα. Και εσείς σήμερα βαυκαλίζεστε ότι με το νομοσχέδιο αυτό κάνετε κάτι. Τίποτα δεν κάνετε, πλην του να στηρίζετε συγκεκριμένα συμφέροντα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.