Βάρκες λειτουργούν ως δανειστικές βιβλιοθήκες στην Κίμωλο

Newskamatero

Μια πρωτότυπη ιδέα για το νησί της Κιμώλου και όχι μόνο, εδώ και λίγες μέρες έχει εφαρμοστεί σε τέσσερα σημεία του νησιού, ως συνέχεια της «Ανοιχτής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Κιμώλου».

Ο λόγος για τις δανειστικές βιβλιοθήκες– βάρκες στο λιμάνι αλλά και τις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα, οι οποίες δημιουργήθηκαν με σκοπό να ταξιδέψουν τους λουόμενους μέσα από τα βιβλία τους.

Πρόκειται για μια δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands» –στόχος της δημιουργίας του η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης–, ενώ αποτελούν μια πρωτότυπη ιδέα της Εθελοντικής Ομάδας Κιμώλου «Κιμωλίστες», η οποία αποτελεί και τον πρεσβευτή του προγράμματος στο νησί.

Οι βιβλιοθήκες- βάρκες κατασκευάστηκαν στην Αθήνα, ενώ ζωγραφίστηκαν στην Κίμωλο από την ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου η οποία κατέφτασε στο όμορφο νησί των Κυκλάδων από το νησάκι της Αμμουλιανής στην Χαλκιδική.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Τυφώνας» Μαρινάκης στον Πειραιά – Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκείνος που πήρε τις περισσότερες ψήφους στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στον δήμο Πειραιά. Ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη, κατέλαβε  22 έδρες. Ο Νίκος Βλαχάκος κερδίζει 13 έδρες, ο Νίκος Μπελαβίλας 7 έδρες, η Διαμάντω Μανωλάκου 3, ο Γρηγόρης Δεμέστιχας 2, ο Θανάσης Διαβολάκης 1 και ο Νιτζάμης […]