ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βανδάλισαν πινακίδα αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια που εξηγεί την ελληνικότητά του

1 min read

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών οι Σκοπιανοί προχώρησαν σε αλλαγή στην πινακίδα που βρίσκεται στη βάση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας πως πρόκειται για φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία.

Ωστόσο κάποιοι βάνδαλοι κατέστρεψαν την πινακίδα, αλλά οι Αρχές την αποκατέστησαν, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λίγες ώρες μετά τον βανδαλισμό της πινακίδας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Αρχές στα Σκόπια τοποθέτησαν καινούριες, στις οποίες υπογραμμίζεται πως πρόκειται για ιστορική προσωπικότητα που ανήκει στην αρχαία ελληνική Ιστορία.

Η πινακίδα τοποθετήθηκε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκαλώντας αντιδράσεις εθνικιστών που κατηγορούν την Κυβέρνηση Ζάεφ για “ξεπούλημα” της Ιστορίας της γειτονικής χώρας.

Στην τρίγλωσση πινακίδα που τοποθετήθηκε στη βάση του αγάλματος, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων αναγράφεται το εξής μήνυμα: «Προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ιστορικού προσώπου που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στην παγκόσμια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Παρουσιάζεται ως έφιππος πολεμιστής».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.