ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βάλτε το κάστανο στην διατροφή σας. Δεν φαντάζεστε σε τι σας βοηθά

1 min read

To κάστανο θεωρείται κατεξοχήν χειμωνιάτικο σνακ, με χαρακτηριστική γλυκιά και πλoύσια γεύση. Ανήκει στην οικογένεια Castanea sativa και ευδοκιμεί σε δασικές περιοχές της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ευρώπης, της Β.Αμερικής αλλά και σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. To μέγεθος του καρπού ποικίλει ανάλογα το είδος, την υγρασία και τη σύσταση του εδάφους. Τα κάστανα καταναλώνονται βραστά , ψητά , με την μορφή αλευριού και στη ζαχαροπλαστική ως μαρόν γλασέ!

Τα οφέλη

Συνιστά καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς περιέχει απαραίτητα αμινοξέα που δεν «παράγει» από μόνος του ο οργανισμός μας, αρκετά ορυκτά άλατα, αλλά και υδατάνθρακες (περίπου το 45% της σύστασής του και κυρίως σε μορφή αμύλου).

Η βιολογική αξία της πρωτεΐνης τους, είναι εφάμιλλη της πρωτεΐνης του αυγού και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό.

Το κάστανο εμπλουτίζει το χειμωνιάτικο τραπέζι μας και με αρκετές βιταμίνες και πολύτιμες ουσίες: Β1 και Β2, C, φυλλικό οξύ και –σημαντικό για όλες τις γυναίκες– ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και νάτριο.

Τέλος, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και το κάστανο συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες και της κόπωσης και τη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης.

Συμβάλλουν ακόμη στην καλή λειτουργία του εντέρου, ως υποκατάστατο δημητριακών.

Τα κάστανα, όπως τα φουντούκια και τα αμύγδαλα, δεν περιέχουν γλουτένη και μπορούν να τα καταναλώνουν ελεύθερα όσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη κ.τ.λ.

Απολαύστε τα ωμά, βραστά ή ψητά. Αν τα ψήσετε, χαρακώστε τα στις δύο πλευρές για να μη σκάσουν και καούν.

Για να επιβεβαιώσετε τη φρεσκάδα τους, ανοίξτε 1-2 και ελέγξτε αν η ψίχα τους είναι σκληρή και ανοιχτόχρωμη.

Όταν αγοράζετε κάστανα, επιλέξτε τα μεγάλα σε μέγεθος και τα πιο φρέσκα, καθώς λόγω του ότι είναι πλούσια σε άμυλο και έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλους καρπούς, τείνουν να χαλάνε γρήγορα όταν εκτίθενται στον αέρα και σε υγρασία για πολύ καιρό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.