ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Β.Πούτιν: «Η επόμενη δεκαετία είναι η πιο κρίσιμη και η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ ΠΠ»

1 min read

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε αυτό που όλοι γνωρίζουν στην Δύση, αλλά σπεκουλάρουν τα δυτικά ΜΜΕ: Ίσως και με την άνεση που του δίνει η συντριβή της ουκρανικής επίθεσης μετά από δύο μήνες σκληρών μαχών σε Ντονμπάς και Χερσώνα τόνισε ότι «Ποτέ δεν είπαμε, ούτε θέλουμε να κτυπήσουμε με πυρηνικά την Ουκρανία. Αυτό δεν έχει καμία πολιτική και στρατιωτική λογική»!

Η ομιλία του στην Λέσχη Βαλντάι, ένα κέντρο προβληματισμού με έδρα τη Μόσχα ήταν μία από τις πλέον σημαντικές από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Ρωσίας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι την ίδια στιγμή τέθηκε υπό αίρεση η συμφωνία για τα σιτηρά, λόγω παραβίασής της από το ουκρανικό καθεστώς, κάτι που προβλέπεται να εκτινάξει ακόμα περισσότερο τις τιμές στα βασικά ήδη διατροφής:

«Δεν τηρούνται οι διατάξεις της συμφωνίας για τα σιτηρά. Η Μόσχα δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με το αν η συμφωνία θα πρέπει να παραταθεί».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Δύση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για τον μετριασμό των κυρώσεων στις ρωσικές βιομηχανίες υλικοτεχνικών υποδομών (logistics), πληρωμών και ασφάλισης, ώστε να διευκολυνθούν οι ρωσικές εξαγωγές λιπασμάτων και σιτηρών.

Η συμφωνία, που συνήφθη τον Ιούλιο για 120 ημέρες, πρόκειται να λήξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Αν καταγγελθεί σταματούν όλες οι ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών που έχει επιτρέψει η Μόσχα.

Σε ότι αφορά την ομιλία του στην Λέσχη Βαλντάι, ο Β.Πούτιν «έδειξε» τους δυτικούς ως παγκόσμιους ταραχοποιούς: «Τροφοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, κλιμακώνουν τις προκλήσεις γύρω από την Ταϊβάν, αποσταθεροποιούν τις παγκόσμιες αγορές τροφίμων και ενέργειας.

Οι δυτικοί αρνούνται τον πολιτισμό του άλλου. Υπάρχουν δύο πρόσωπα της Δύσης: Το πρώτο είναι παραδοσιακό, με πλούσιο πολιτισμό. Το δεύτερο είναι επιθετικό και αποικιοκρατικό. Δεν θεωρούμε τον εαυτό μας εχθρό της Δύσης.

«Ακόμη και στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, κανείς δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του πολιτισμού και της τέχνης του άλλου. Στη Δύση, κάθε εναλλακτική άποψη κηρύσσεται ανατρεπτική. Κάθε κριτική στη Δύση εκλαμβάνεται ως το μακρύ χέρι του Κρεμλίνου Κουνήστε τα κεφάλια σας. Βρείτε κάτι καινούργιο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι για την επιβίωση του πολιτισμού της, η Δύση διεκδικεί την κυριότητα των παγκόσμιων πόρων.

«Η Δύση επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν θέλουν να είναι κάτω από τον έλεγχό της», τόνισε και πρόσθεσε ότι «Επιδιώκει να καταστήσει τη Ρωσία ευάλωτη. Η Μόσχα ούτε προκαλεί τη Δύση ούτε επιδιώκει την ηγεμονία στην νέα παγκόσμια τάξη που διαμορφώνεται, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμά της να αναπτύσσεται.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σχέσεις με τη Δύση και το ΝΑΤΟ, να γίνουμε φίλοι μαζί τους».

Κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί τις οικονομικές κυρώσεις και «έγχρωμες επαναστάσεις εναντίον αντιπάλων καθώς η ίδια δεν μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Ασίας».

Γενικά έδειξε ένα εντυπωσιακό επίπεδο συμπαράταξης με την Κίνα.

«Οι δυτικές χώρες έχουν παραμερίσει τους κανόνες των διεθνών υποθέσεων για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να περιορίσουν τους «πολιτισμούς δεύτερης κατηγορίας. Εδώ και χρόνια υπήρχαν μεταβολές απλώς τώρα εκφράζονται με έντονη μορφή. Η επόμενη δεκαετία είναι ίσως η πιο κρίσιμη και η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ ΠΠ».

Εκτίμησε ακόμα ότι η ενότητα της Δύσης δεν θα διαρκέσει πολύ και ότι είναι ανίκανη να κυβερνήσει μονομερώς όσο κι αν προσπαθήσει να το κάνει.

Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προστατέψουμε τους πληθυσμούς μας στην Ουκρανία και να ενώσουμε τις περιοχές μας με την μημε΄ρα πατρίδα. Είχαμε απώλειες, αλλά είμαστε σε πόλεμο υπαρξιακό.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.