ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

USS Higbee: Παραδόθηκε στο αμερικανικό ΠΝ το νέο αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke

1 min read

H αμερικανική εταιρεία Ingalls Shipbuilding παρέδωσε το νεότερο αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Arleigh Burke του αμερικανικού Ναυτικού, με το όνομα USS Lenah Sutcliffe Higbee (DDG 123).

Η παράδοση έγινε αφού ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του πλοίου στη θάλασσα από το Συμβούλιο Επιθεώρησης του αμερικανικού Ναυτικού τον περασμένο Οκτώβριο για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων και της λειτουργικότητάς του πλοίου.

«Οι βιομηχανικοί μας εταίροι έχουν παραδώσει ένα άλλο εξαιρετικά ικανό πλοίο που θα παρέχει στους Ναυτικούς και στο Έθνος μας θανατηφόρες ικανότητες για τις επόμενες δεκαετίες. Η παράδοση αυτού του πλοίου έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ΗΠΑ και θα ενισχύσει περαιτέρω τον Επιφανειακό Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο Διευθυντής Προγράμματος DDG-51 του Αμερικανικού Ναυτικού.

Το USS Higbee πήρε το όνομα του δεύτερου επιθεωρητή του Σώματος Νοσοκόμων του Ναυτικού των ΗΠΑ το 1911, της πρώτης γυναίκας που έλαβε τον Ναυτικό Σταυρό. Ήταν μεταξύ των πρώτων 20 γυναικών που εντάχθηκαν στο νεοσύστατο σώμα το 1908.

Το αντιτορπιλικό έχει κατασλευαστεί με την διαμόρφωση  Flight IIA και έχει ενσωματωμένο το σύστημα Aegis Combat System Baseline 9C2, ένα ναυτικό οπλικό σύστημα που παρέχει βελτιωμένη επιχειρησιακή επίγνωση, αυξημένα ηλεκτρονικά αντίμετρα και υψηλή ισχύ πυρός.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το σκάφος είναι το τελευταίο πλοίο κλάσης Arleigh Burke που θα παραδοθεί με την συγκεκριμένη διαμόρφωση, αφού το US Navy πλέον θα ενσωματώνει το σύστημα Flight III στα επόμενα αντιτορπιλικά του.

Τα επόμενα αντιτορπιλικά που θα παραδοθούν στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν το USS Jack H. Lucas (DDG 125), το USS Ted Stevens (DDG 128), το USS Jeremiah Denton (DDG 129) και το USS George M. McNeal (DDG 131).

Πηγή: The Defense Post

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.