ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου, πλέον, όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ

1 min read

Υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την απονομή σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

Ωστόσο, η δέσμευση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για «έκδοση συντάξεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει να υλοποιηθεί…

Εφεξής, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο της διοίκησης του ΕΦΚΑ, ως προς τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συνταξιοδότησης θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Οι αιτήσεις για την απονομή σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου θα υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική υπηρεσία Ψηφιακής Απονομής Σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Οι αποφάσεις συνταξιοδότησης για αιτήματα μεταβίβασης κύριας σύνταξης, αιτία θανάτου του συνταξιούχου και απονομής γήρατος σε δικαιούχους του τ. ΟΓΑ, χωρίς χρόνο διαδοχικής ασφάλισης (αυτές οι περιπτώσεις θα χρειαστεί ακόμη καιρός για να διεκπεραιωθούν) θα εκδίδονται αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής απονομής. Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιούνται τα διαθέσιμα ψηφιακά δεδομένα πληρωμών συντάξεων για τις περιπτώσεις μεταβίβασης, καθώς και των διαθέσιμων ψηφιακών δεδομένων χρόνου ασφάλισης του πληροφοριακού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» για τις περιπτώσεις απονομής συντάξεων γήρατος.

Η διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής απονομής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» περατώνεται στις 3 Αυγούστου 2020. Ωστόσο, η έκδοση συντάξεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μοιάζει να απέχει πολύ ακόμη από την υλοποίησή της.

Τραγικές δυσλειτουργίες

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι καθημερινές τραγικές δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την έλλειψη τακτοποιημένων και καταχωρισμένων δεδομένων για τον ασφαλιστικό βίο χιλιάδων ασφαλισμένων από αρκετά πρώην ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα, κάνουν την υπόσχεση αυτή να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

πηγη newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.