ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τζιμπουτί: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος που ήταν όμηρος

1 min read

Την ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Άλλοι τέσσερις Έλληνες ναυτικοί κρατούνται όμηροι σε δύο φορτηγά πλοία, που κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί μαζί με το “Αρίμπας”, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους. Παραμένουν όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Μία ευχάριστη εξέλιξη στην υπόθεση ομηρίας των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί, ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής επιστρέφει σήμερα στη χώρα μας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των άλλων ναυτικών, που κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, τρία μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί.
Οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία “Πτολεμαίος” και “Αρίμπας” (σ.σ. 2 στο ένα πλοίο, 3 στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

“Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας #Τζιμπουτί”, έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Οι ναυτικοί απηύθυναν έκκληση για τον επαναπατρισμό τους, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.