ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τύμπανα παγκοσμίου πολέμου: Κίνα, Ρωσία και Ιράν οργανώνουν στρατιωτική άσκηση στο υπογάστριο των ΗΠΑ

1 min read

Ούτε στον «ψυχρό πόλεμο» δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο

Για πρώτη φορά στην ιστορία συμβαίνουν τέτοιας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις και μάλιστα στο υπογάστριο των ΗΠΑ, κίνηση που ούτε στον ψυχρό πόλεμο δεν είχε γίνει. Η ανησυχία στην Αμερική είναι μεγάλη, με τα «γεράκια» να θέλουν προληπτικό χτύπημα στη Βενεζουέλα.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μια σειρά από μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στη Λατινική Αμερική. Μαζί με άλλες 10 χώρες θα μεταφέρουν τις ένοπλες δυνάμεις τους στο δυτικό ημισφαίριο για στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα Αυγούστου.

Οι επικείμενες στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν σαφή ένδειξη ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής εργάζονται για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. Άλλωστε ο Μαδούρο ολοκλήρωσε πρόσφατα διπλωματική περιοδεία στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέγραψε 20ετή στρατηγική συμφωνία με το Ιράν. Σύμφωνα με την οποία ιρανικό πετρελαιοφόρο να ελλιμενιστεί στη Βενεζουέλα και να ξεφορτώσει πετρέλαιο από την Τεχεράνη.

Καθώς το Ιράν και η Βενεζουέλα επεκτείνουν τους στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς τους, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ανανέωσε στρατιωτικό σύμφωνο με τη Ρωσίαεπιτρέποντας σε ρωσικά στρατεύματα, αεροπλάνα και πλοία να περιπολούν τα σύνορα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής και να διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Η στρατιωτική συμφωνία υπογράφηκε στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, υποδεικνύοντας ότι η παρουσία στη Λατινική Αμερική παραμένει προτεραιότητα για τη Μόσχα.

Δημοσίευση στα Social Media