ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσίπρας Το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει Οι 4 άξονες του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ

1 min read

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να ανασυντάξει το συριζαϊκό «στράτευμα» το οποίο παρουσιάζει σημάδια αποδιάρθρωσης. Η ομιλία του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε στη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει το παιχνίδι, παρά τη μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές.

Η συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε υπό τη βαριά σκιά του σάλου από τις μετατάξεις στη Βουλή.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειονότητα των μελών της ΚΕ απέφυγε να σχολιάσει το ζήτημα.

Τριάντα μέρες πριν από τις εκλογές επικράτησε το ένστικτο της κομματικής αυτοσυντήρησης. Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε απαιτήσει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η τοποθέτηση Τσίπρα

Στην εισηγητική τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας:

1. Απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές. Τόνισε ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό και μπορεί να γυρίσει στις εθνικές εκλογές αν όλα τα κομματικά μέλη κινηθούν συλλογικά και με αυτοπεποίθηση. Στην ομιλία του ανέφερε πολλές φορές τη λέξη «εμείς».

2. Έθεσε στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών την προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα, στη γραμμή της «προγραμματικής πόλωσης» με τη ΝΔ». «Να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε. Θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

3. Προανήγγειλε άνοιγμα των ψηφοδελτίων στον χώρο της Κεντροαριστεράς «Θα πρέπει να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών. Τα ψηφοδέλτιά μας θα πρέπει να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα μας σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Αναφορικά με το θέμα των μετατάξεων, υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Οι 4 άξονες

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αναλυτικά τη Δευτέρα, έχει 4 άξονες:

1. Νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες
2. Κοινωνικό κράτος και ασφάλεια για τον πολίτη.
3. Δίκαιη φορολογία και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
4. Κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μετατάξεις

Η Τασία Χριστοδουλόπουλου δεν παρέστη στη συνεδρίαση, ενώ τα περισσότερα μέλη της ΚΕ επέλεξαν να μην αναφερθούν στο ζήτημα των μετατάξεων. Ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για μια διαδικασία που είχε αρχίσει πριν από μήνες και δεν είχε σχέση ούτε με ρουσφέτια, ούτε με τις εκλογές.

Ο Γιάννης Δραγασάκης σε μια παρέμβαση που προκάλεσε έκπληξη, είπε ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου έπρεπε να αποπεμφθεί από τον κ. Τσίπρα και όχι να παραιτηθεί. Σε ανάλογο τόνο ο Δημήτρης Μπίρμπας (σ.σ. ήταν δήμαρχος Αιγάλεω, αλλά δεν κατάφερε να επανεκλεγεί την περασμένη Κυριακή) ζήτησε την παραίτηση της κ. Χριστοδουλοπούλου από την Πολιτική Γραμματείας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.