Σα. Οκτ 31st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσίπρας Όμηροι της κυβέρνησης σχεδόν 9.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων

1 min read

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι κρατάει ομήρους «σχεδόν 9.000 εργαζόμενες και εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων».

Έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα με σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα δημόσιων σχολείων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, “χωρίς καμία απάντηση και καμία δικαιολογία” και “περιμένουν πότε τα αρμόδια Υπουργεία θα απαντήσουν στα δίκαια αιτήματά τους. Όχι μόνο για το πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από τους πόρους που είχαμε εξασφαλίσει, αλλά και για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τις εργολαβικές εταιρίες που καραδοκούν”.

Και πρόσθεσε: “Θα προωθήσει και πάλι το αποτυχημένο μοντέλο των ιδιωτικών συνεργείων, που και επιβαρύνει οικονομικά το Δημόσιο προς όφελος των γνωστών ‘ημετέρων’ και προωθεί εργασιακές συνθήκες γαλέρας σε βάρος των εργαζομένων;”.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απάντηση: “Όσο και αν δε μπορεί να κρύψει το μίσος της για τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει άμεσα να απαντήσει”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.