ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσίπρας καταγγέλλει ανεπάρκεια της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον έλεγχο της κυβερνητικής διαφθοράς

1 min read

Κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον θεσμό της Δικαιοσύνης για «άρνηση» ελέγχου της κυβέρνησης «για έλεγχο δημοσκοπήσεων που εξόφθαλμα παραβιάζουν κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής», ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις εξελίξεις στην Αυστρία, με την παραίτηση του Σ. Κουρτς.

Ο Α.Τσίπρας κατήγγειλε ότι «Στην Αυστρία, οι θεσμοί λειτούργησαν και η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα, μόλις τα δημοσιεύματα περί διαφθοράς είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην Ελλάδα, εκκωφαντική σιωπή. Ένα είναι το βέβαιο το βραβείο “Ελευθερίας των ΜΜΕ” έπρεπε δικαιωματικά να είχε δοθεί στον κ. Μητσοτάκη και όχι στον κ. Κουρτς. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απλά προσπάθησε να τον αντιγράψει…».

Και συνέχισε:

«Τον περασμένο Μάιο, ο (έως χθες) καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς βραβευόταν με το βραβείο “Ελευθερίας των ΜΜΕ”. Ποιος εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία; Ποιος άλλος από τον στενό πολιτικό του φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτηση του στο Facebook. Σήμερα, 5 μήνες μετά, προσθέτει, «ο Κουρτς βρίσκεται εκτός καγκελαρίας, αναγκασμένος σε παραίτηση ύστερα από τεράστιο σκάνδαλο, στο οποίο κατηγορείται για στημένες δημοσκοπήσεις και προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ, δίνοντας ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ από το δημόσιο ταμείο για τον σκοπό αυτό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «την ίδια στιγμή, ο Έλληνας ομιλητής της βράβευσης Κουρτς, συνεχίζει να απολαμβάνει τον τίτλο του Μωυσή και του τσιτάχ από εγχώρια ΜΜΕ που έχουν λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Λίστα Πέτσα».

Σημειώνει ότι «παράλληλα, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, αρνείται να αποδεχθεί το αίτημα βουλευτών της αντιπολίτευσης για έλεγχο δημοσκοπήσεων που εξόφθαλμα παραβιάζουν κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.