ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσελέντης: Δεν έχει κλείσει ο κύκλος της σεισμικής δραστηριότητας στη δυτική Ελλάδα

1 min read

«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για 2-3 μήνες σε Ιόνιο – δυτ. Ελλάδα», επισημαίνει ο καθηγητής  και  ξεκαθαρίζει την κατάσταση σχετικά με όσα διαρρέουν για επικείμενο ισχυρό σεισμό στη δυτική Ελλάδα

Για «ντόμινο» σεισμών κάνει λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Πρέβεζα, τονίζοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στην Κεντρική Ελλάδα και εφιστά την προσοχή για τους επόμενους μήνες.

Όπως είπε, μετά τον ισχυρό σεισμό τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία να υπάρχει ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή», προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή  έχει πολλά ρήγματα.

Διευκρινίζει δε για τη σεισμική δόνηση στην Πρέβεζα: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Η ακολουθία εξελίσσεται. Πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες ακόμα να δούμε πως πάει το φαινόμενο, αλλά από διάφορες ενδείξεις που έχουμε μαζέψει στο Γεωδυναμικό και από αναλύσεις που έχουμε κάνει, εκείνο το οποίο έχω να πω είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει με την Κεντρική Ελλάδα».

«Πιστεύω ότι τους επόμενους λίγους μήνες θα έχουμε και άλλα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή και αυτό εύχομαι μακάρι να γίνει στη θάλασσα και μακριά από αστικά κέντρα. Αλλά θέλει πολλή προσοχή», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής σπεύδει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με όσα διαρρέουν για επικείμενο ισχυρό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα. 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, ο κύκλος της σεισμικής δραστηριότητας στη δυτική Ελλάδα δεν έχει κλείσει.

Διαβάστε την ανάρτησή του

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.