ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσαβούσογλου: Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη θα ξεκινήσει σύντομα

1 min read

Αποφασισμένη να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη βόρεια Συρία, το συντομότερο, είναι η Τουρκία. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Ήδη από χθες κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με την μετακίνηση βαρέων οχημάτων, αρμάτων μάχης και στρατιωτών προς τα σύνορα της Συρίας.

Η επιχείρηση θα είχε αρχίσει νωρίτερα, σημειώνουν τουρκικές πηγές, ωστόσο η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την περιοχή ανάγκασαν την Τουρκία να αλλάξει τα σχέδιά της. Η τουρκική προεδρία μάλιστα, ανακοίνωσε πως Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν να συντονιστούν ώστε να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας στη βόρεια Συρία.

Όπως είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Τουρκία και ΗΠΑ αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους για τη συριακή πόλη Μένμπετζ ως την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία. Βάσει του οδικού χάρτη για την Μένμπετζ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να υπάρξει πλήρης αποχώρηση των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας.


(Φωτ.: hurriyetdailynews.com)

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να συζητήσει τη διαδικασία αποχώρησης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.