ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσαβούσογλου: «Θα προασπίσουμε τα συμφέροντά μας από τη Συρία και τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο και το Αιγαίο»

1 min read

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να προασπίσει τα συμφέροντά της από τη Συρία και τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο και το Αιγαίο.

Επιβεβαιώνοντας το αναθεωρητικό δόγμα της Άγκυρας ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε σε δικαιώματα της Τουρκίας σε Συρία, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Δικαιώματα που η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί.

Νέο ηχηρό μήνυμα προς στην Άγκυρα έστειλε από το Κάιρο ο Νίκος Δένδιας λίγα 24ωρα μετά τη σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής της Πράγας.

«Πριν από δύο χρόνια, εδώ στο Κάιρο, υπογράψαμε μια συμφωνία με τον φίλο μου τον Sameh για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Μια Συμφωνία σε πλήρη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο δημιουργεί αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα για την Ελλάδα, καθώς και την Αίγυπτο. Η Ελλάδα έχει την πρόθεση και την υποχρέωση να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα. Με όλα, επαναλαμβάνω, με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχοντας στο πλευρό του, απόλυτα σύμφωνο τον Αιγύπτιο ομόλογό του, διεμήνυσε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η Άγκυρα με την νέα παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία δημιουργεί τερατουργήματα!

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να χορηγήσει στην Τουρκία δικαιώματα εξερεύνησης σε περιοχές όπου δεν ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα. Η Τουρκία, εκβιάζοντας και ασκώντας πίεση στους Λίβυους παράγοντες προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νομικό τερατούργημα».

Την ίδια ώρα πάντως η τουρκική πολεμική αεροπορία με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησε κυριακάτικα 43 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ μέσα σε 48 ώρες η Άγκυρα έχει θέσει θέμα αποστρατικοποίησης Άη Στράτη, Τήλου και Χάλκης με αφορμή ελληνικές ασκήσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.