ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσαβούσογλου: «Η ΕΕ έπρεπε να συμβουλευτεί την Τουρκία για την αποστολή εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων»

1 min read

«Το ότι η ΕΕ δεν συμβουλεύτηκε την Τουρκία για μια νέα στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή για την Ουκρανία αντανακλά την έλλειψη στρατηγικής σκέψης στο μπλοκ», δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πρώτον, πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε την ενότητα εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ ανακοίνωσε μια νέα εκπαιδευτική αποστολή ασφαλείας για την Ουκρανία. Και πάλι, αγνόησε τη διαβούλευση με την Τουρκία πριν ξεκινήσει αυτή την αποστολή» υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Τζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για μια εκπαιδευτική αποστολή για περίπου 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι αν και δεν είναι «σημαντικό» αν η Τουρκία θα είναι μέρος της αποστολής, αυτό είναι «ένα παράδειγμα του πώς η ΕΕ έχασε τη στρατηγική της σκέψη λόγω των συμφερόντων μερικών κρατών μελών».

«Λέω ότι δεν χρειάζεται να είμαστε μέρος της αποστολής γιατί μεμονωμένα, όλοι γνωρίζουν πόσο υποστηρίζουμε την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Πηγή: Daily Sabah 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.