ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ασφαλές καταφύγιο για Τούρκους εγκληματίες

1 min read

“Είμαστε αποφασισμένοι στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε ότι οι φυγάδες πραξικοπηματίες θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία” δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τους στρατιωτικούς που ήρθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι “η Ελλάδα μετατράπηκε σε ασφαλές καταφύγιο για Τούρκους εγκληματίες”.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας λέει ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, σημειώνοντας πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα οι ανώτατες ελληνικές αρχές εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τουρκία, αλλά τα λόγια δεν έγιναν πράξη.

Με αφορμή την πρόσφατη αποφυλάκιση των δυο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Αδριανούπολη, είπε ότι η Άγκυρα αναμένει παρόμοια «αμερόληπτη στάση και από την ελληνική Δικαιοσύνη». Μάλιστα δηλώνει ότι η Τουρκία είναι απογοητευμένη από την ελληνική Δικαιοσύνη, που αντίθετα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως λέει, αφήνει τους δράστες ατιμώρητους.

Με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται λες και το νησί ανήκει σε αυτούς. Κάνει λόγο για μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο που παραβλέπουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Μάλιστα, ο κ. Τσαβούσογλου προειδοποιεί πως μαζί με τους Τουρκοκύπριους και η Τουρκία έχει προειδοποιήσει τους Ελληνοκύπριους «να μην κάνουν ανεύθυνα βήματα».

Πηγή: Τα Νέα

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.