ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσαβούσογλου δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα μέτρα, στέλνουμε και 4ο πλοίο στη Μεσόγειο

1 min read

Σύντομα η αποστολή και τέταρτου πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, λίγο μετά την ανακοίνωση των σε βάρος της μέτρων.

Τσαβούσογλου όχι μόνο δεν αποσύρει τα πλοία της από την ανατολική Μεσόγειο, αλλά στέλνει και ένα τέταρτο.

Ειδικότερα, σχολιάζοντα τα μέτρα της ΕΕ, ο Μεβολούτ Τσαβούσογλου, είπε πως «Δεν πρέπει να πάρουμε και στα σοβαρά την απόφαση αυτή. Σύντομα θα στείλουμε και τέταρτο πλοίο», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε χαρακτηρίσει «προκατειλημμένη και μονομερή την ΕΕ στο Κυπριακό», αφού δεν αναφέρονται οι Τουρκοκύπριοι στην απόφασή της.

Στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των 28 αποφασίστηκε να ανασταλούν «οι διαπραγματεύσεις για τη συνολική Συμφωνία Αεροπορικών Μεταφορών» και να ακυρωθούν «προς το παρόν» τόσο «το Συμβούλιο Σύνδεσης», όσο και οι «περαιτέρω συνεδριάσεις του διαλόγου υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας». Ακόμη, αποφασίστηκε «να μειωθεί η προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία για το 2020», ενώ οι ευρωπαίοι ΥΠΕΞ απηύθυναν παράλληλα προτροπή προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να «επανεξετάσει» τις δανειακές χορηγήσεις της στην Τουρκία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.