ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσαβούσογλου Θέλουμε διάλογο Τώρα που αποσύρθηκε το Ορούτς Ρέις, ποια δικαιολογία θα βρει η Ελλάδα;

1 min read

Με νέα του συνέντευξη στο Channel 24, επανήλθε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την απόσυρση του Ορούτς Ρέις, ζητώντας διάλογο με την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: CNN turk

“Κάναμε συνεχώς προσπάθειες για διάλογο με την Ελλάδα, αλλά δεν είχαμε θετική απάντηση. Οι αρχηγοί της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ήταν πιο λογικοί αυτή τη φορά από ότι την προηγούμενη. Το λέμε τώρα, που το πλοίο Ορούτς Ρέις έχει επιστρέψει γιατί τελείωσε την αποστολή του. Υπήρχαν κι άλλες δύο ευκαιρίες για διπλωματία.

Η μία όταν είχε αποσυρθεί για συντήρηση και την άλλη φορά, επειδή η Μέρκελ το είχε ζητήσει από τον πρόεδρό μας. Τώρα η Ελλάδα, ποια δικαιολογία θα βρεί; Είναι ένας διάλογος μαζί μας, ως δύο γείτονες, μέσω της διπλωματίας ή θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την ΕΕ;” ανέφερε.

Από την αρχή είπαμε στην ΕΕ ότι η συμπεριφορά δύο κρατών μελών της δεν πρέπει να κρατούν “όμηρο” τις σχέσεις μας. Δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Θέλουμε διαμοιρασμό των φυσικών πόρων και μια μακροχρόνια λύση για την Κύπρο.

Τώρα πρέπει να διαπραγματευτούμε σε μια λύση μεταξύ δύο κρατών. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να επηρεάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” πρόσθεσε.

“Ο Τζο Μπάιντεν ξέρει τις προσδοκίες της Τουρκίας. Ζητήματα που επηρέασαν τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ άρχισαν επί διακυβέρνησης Ομπάμα. Ήταν αντιπρόεδρος τότε. Αν οι ΗΠΑ θέλουν, τα πράγματα θα κανονικοποιηθούν. Αν συνεργαστούμε και αφήσουμε τα αρνητικά στην άκρη, θα βελτιώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις ως δύο σύμμαχοι” σημείωσε.

“Αυτή η απόφαση των ΗΠΑ για τους S-400 για έναν σύμμαχό τους είναι απαράδεκτη. Είναι λάθος αυτές οι κυρώσεις” ανέφερε

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.