Δε. Νοέ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρόμος στη Ρωσία: 52 πολικές αρκούδες εισέβαλαν σε χωριό ψάχνοντας για φαγητό

1 min read

Τον τρόμο έχουν σκορπίσει 52 πεινασμένες πολικές αρκούδες που εισέβαλαν σε κατοικήσιμη περιοχή στον Αρκτικό Κύκλο, υποχρεώνοντας το δήμαρχο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους, αλλά ακόμα και εκεί δεν είναι ασφαλείς μιας και οι αρκούδες μπαίνουν σε σπίτια και δημόσια κτίρια στο απομονωμένο αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζεμλίγια όπου ζουν περίπου 3.000 άτομα.

Από τον Δεκέμβριο, οι 52 αρκούδες επισκέπτονται τακτικά την περιοχή δείχνοντας επιθετική συμπεριφορά,σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι κάτοικοι.

«Οι κάτοικοι τρέμουν να βγουν από τα σπίτια του και η καθημερινότητα τους έχει γίνε δύσκολη» σχολιάζει εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας: «Οι γονείς ανησυχούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή τους παιδικούς σταθμούς».

Έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε κατοίκους, αλλά και ζημιές σε εγκαταστάσεις, ενώ πάντα μένουν στην περιοχή εντός της κατοικημένης περιοχής 6 με 10 αρκούδες!

Παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην βλάψουν τις αρκούδες καθώς πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση.

Η Μόσχα απλά απέρριψε αίτημα να θανατωθούν ορισμένες από αυτές, ενώ έστειλε ομάδα ειδικών για να ενημερώσουν τους κατοίκους, αλλά και για να τους υποδείξουν συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Οι αρκούδες έχουν εξοικειωθεί απολύτως με τους ανθρώπους, ενώ δεν ενοχλούνται ούτε και από τις περιπόλους με σκύλους που κάνουν οι αρχές.

Σημειώνεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επηρεάσει τις πολικές αρκούδες λόγω των πάγων που λιώνουν αναγκάζοντάς τες να περνούν περισσότερο χρόνο στη στεριά αναζητώντας φαγητό.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.