ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΤΡΟΜΟΣ! Ρωσική δεξαμενή σκέψης βλέπει αναπόφευκτη μια πολεμική σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας…

1 min read

Στις 20 Δεκεμβρίου, δύο τουρκικά μαχητικά F-16 σε υψόμετρο 7,5 χιλιομέτρων πέταξαν πάνω από τα ελληνικά νησιά Καστελόριζο και Ρω, καθώς και στα νησιά του αρχιπελάγους των Οινουσσών.

Το περιστατικό υποδεικνύει ότι δεν είναι δυνατή η διευθέτηση διαφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, γράφει η ρωσική δεξαμενή σκέψης fondsk.ru και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.Αυτά τα νησιά βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ιδιαίτερα το Καστελόριζο- μόλις 3 χιλιόμετρα.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο σε υψόμετρο 1,2 χιλιομέτρων, μόλις ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος με στρατιωτικό ελικόπτερο «Σινούκ» έφυγε από το νησί.

Την προηγούμενη ημέρα, μιλώντας στον ελληνικό στρατό στο νησί, ο υπουργός είπε:

«Όσοι δεν σέβονται την κυριαρχία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα θα νικηθούν».

Πρόσφατα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε παρόμοια δραματική δήλωση.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ως πρόκληση την τηλεοπτική συνέντευξη με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος αποκάλεσε ως τουρκικά 17 νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ανέφερε τα νησιά Χίος, Λέσβος και Σάμος.

Επίσης, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την Τουρκία να «παραιτηθεί από τα δικαιώματα του λαού της».

Η Τουρκία ποτέ δεν απέσυρε τους ισχυρισμούς της για τα νησιά, τα οποία έγιναν τμήμα της Ελλάδας το 1912.

Η προοπτική μια συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα δεν είναι ορατή, σημειώνει χαρακτηριστικά το ρωσικό «Ταμείο Στρατηγικού Πολιτισμού».

Δημοσίευση στα Social Media