ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρομοκρατία των Ουκρανών ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia – Τα όπλα της Δύσης πάνε στην μαύρη αγορά

1 min read

Αν και η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται… για το ποιος βομβάρδισε εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia στην πραγματικότητα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις… ότι τον βομβαρδισμό τον προκάλεσαν οι ουκρανοί για να… ενεργοποιήσουν την Δύση και να στοχοποιήσουν την Ρωσία…
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia στην Ουκρανία είναι ο μεγαλύτερος βάση δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη.

Τι ακριβώς συνέβη;

Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού του Zaporizhia από μια ουκρανική ταξιαρχία πυροβολικού είναι μια πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας από το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Konashenkov.
«Στις 7 Αυγούστου, το καθεστώς Zelensky διέπραξε μια νέα πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας στις εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia για να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή στις περιοχές Kherson και Zaporizhia».

Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού πραγματοποιήθηκε από μονάδες της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας περίπου στις 12:40 από την περιοχή του οικισμού Marganets, στην απέναντι όχθη της δεξαμενής Kakhovka, σημείωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τους ρώσους, ο βομβαρδισμός προκάλεσε ζημιές στη γραμμή υψηλής τάσης που παρείχε ηλεκτρική ενέργεια στις περιοχές Zaporizhia και Kherson.
Στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia σημειώθηκε αύξηση του ρεύματος, η οποία προκάλεσε καπνό στο σύστημα διανομής του σταθμού.
Το σύστημα προστασίας λειτούργησε επίσης, κλείνοντας την παροχή ρεύματος».

Για να αποφευχθεί η διακοπή των εργασιών, το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου μείωσε την ισχύ της 5ης και 6ης μονάδας ισχύος του NPP Zaporizhia στα 500 MW.

Ο ουκρανικός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.
Σύμφωνα με τη στρατιωτική-πολιτική διοίκηση του Energodar, ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε στις 7 Αυγούστου 2022 έπεσε σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από τη μονάδα ισχύος που λειτουργεί.
Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών στο Energodar, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε.

Οι ΗΠΑ προτρέπουν τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη ραδιενέργεια στο πυρηνικό σταθμό Zaporizhia.
Ευτυχώς, δεν έχουμε δει σημάδια αυξημένων ή μη φυσιολογικών επιπέδων ραδιενέργειας.
Συνεχίζουμε να προτρέπουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει όλες τις εχθροπραξίες στο Ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ή κοντά σε αυτές, και να επιστρέψει τον πλήρη έλεγχο αυτών στην Ουκρανία», ανέφεραν οι αμερικανοί.

Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη… της Zaporizhia

Zaporizhia NPP είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη, παρήγαγε το 25% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία.
Η χωρητικότητά του είναι περίπου 6 χιλιάδες MW, αποτελείται από έξι μονάδες ισχύος.
Από το 1996, ο NPP πυρηνικός σταθμός αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της εθνικής εταιρείας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Energoatom, που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2022, η περιοχή τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Τώρα ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί με το 70% της πλήρους δυναμικότητάς του, καθώς υπάρχει πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην περιοχή Zaporizhia.
Στο μέλλον, σχεδιάζεται εκτροπή προς την Κριμαία.

Εμπειρογνώμονας: μέρος των όπλων που μεταφέρονται στην Ουκρανία από την Δύση καταλήγει στις αγορές της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ακριβές μερίδιο των όπλων που μεταφέρονται στην Ουκρανία από τη Δύση, το οποίο καταλήγει στη μαύρη αγορά, καθώς σε συνθήκες εχθροπραξιών «είναι δύσκολο να τηρούνται αρχεία για κάθε κάννη, κάθε πυραυλικό σύστημα ή κάθε οβίδα».
«Η Ουκρανία είναι μια χώρα που ακόμη και πριν από αυτή τη σύγκρουση χαρακτηριζόταν από υψηλό επίπεδο διαφθοράς, επομένως δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι ορισμένα από τα όπλα δεν φτάνουν στο μέτωπο και ορισμένες προμήθειες καταλήγουν στη γκρίζα και τη μαύρη αγορά.
Το πρόβλημα υπάρχει και είναι αδύνατο να το αγνοήσουμε».

«Όσον αφορά τη γεωγραφία των παράνομων παραδόσεων όπλων, μου φαίνεται ότι, πρώτα απ ‘όλα, πρόκειται για περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις, ειδικά εάν υπάρχουν μη κρατικές ομάδες που διαθέτουν τόσο οικονομικούς πόρους όσο και δυνατότητες μεταφοράς και επιμελητείας.
Η Μέση Ανατολή είναι μια από τις περιοχές που αποτελεί σημαντική αγορά για διάφορα είδη οπλικών συστημάτων.
Επίσης, το επίπεδο εγκληματικότητας είναι υψηλό στην περιοχή των Βαλκανίων.
Μερικά απλούστερα συστήματα μπορούν να πωληθούν στα Βαλκάνια.
Κάτι μπορεί να πουληθεί στην Νότια Ασία και την Βόρεια Αφρική. Η κατάσταση είναι διαφορετική για διαφορετικά οπλικά συστήματα. Έτσι, τα σκοπευτικά όπλα είναι «πιο εύκολο να κλαπούν και να πουληθούν ευκολότερα, και η αγορά για αυτά είναι μεγάλη». Ταυτόχρονα, για πιο σύνθετα όπλα – «σύγχρονα οβιδοβόλα και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, η κατάσταση εισόδου στις μαύρες αγορές είναι πιο δύσκολη».

Τι έχουν χορηγήσει οι αμερικανοί;

Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει στην Ουκρανία περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης και 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.