Τρομο-σενάρια από τον Γκειτς : Σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν σε μόλις έξι μήνες αν…!

Newskamatero


Το Ίδρυμα Gates επικεντρώνεται στην πρωτοβουλία για τη δημόσια υγεία, και έχει στρέψει την προσοχή του τα τελευταία χρόνια στη διεθνή συνειδητοποίηση και προετοιμασία της πανδημίας. Βεβαίως, δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο αναπτυγμένος κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος για να νικήσει μια τέτοια απειλή.Ο Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα, έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι μια πανδημία είναι η μεγαλύτερη άμεση απειλή για την ανθρωπότητα. Οι ειδικοί λένε ότι ο κίνδυνος είναι υψηλός, επειδή νέες παθογόνες απειλές εμφανίζονται συνεχώς .

Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ανεπαρκώς προετοιμασμένες για μια πανδημία ή μια απειλή βιοτρομοκρατίας. Η εκτεταμένη γραφειοκρατία της κυβέρνησης δεν είναι αρκετά ευκίνητη για να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις που ξαφνικά μετατρέπουν έναν ιό της γρίπης σε ένα ιδιαίτερα μολυσματικό στέλεχος, όπως η γρίπη του 1918 οδήγησε στο θάνατο περίπου 50 εκατομμυρίων έως 100 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ακόμη και η σκληρή εποχική γρίπη του χειμώνα ήταν αρκετή για να συντρίψει μερικά νοσοκομεία, αναγκάζοντάς τα να προβούν σε έκτακτα μέτρα έξω από τις αίθουσες επειγόντων περιστατικών για να αντιμετωπίσουν τον όγκο των ασθενών.

Εάν ένα εξαιρετικά μεταδοτικό και θανατηφόρο παθογόνο στέλεχος όπως η γρίπη του 1918 επρόκειτο να χτυπήσει σήμερα, σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πεθάνουν σε μόλις έξι μήνες, σημειώνει ο Gates επικαλούμενος μια προσομοίωση από το Ινστιτούτο για τη Μοντελοποίηση Νόσων.Τι πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Gates: το έθνος πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων – συμπεριλαμβανομένου ενός «καθολικού» εμβολίου γρίπης – και άλλων θεραπειών καθώς και νέων διαγνωστικών δυνατοτήτων για να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίσουν μια πανδημία πριν να εξαπλωθεί, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft.

Όμως, τα εμβόλια, σημείωσε, χρειάζονται χρόνο για έρευνα, ανάπτυξη και δημιουργία προστατευτικής ανοσίας.

«Πρέπει λοιπόν να επενδύσουμε σε άλλες προσεγγίσεις, όπως τα αντιιικά φάρμακα και τις θεραπείες αντισωμάτων που μπορούν να αποθηκευτούν ή να κατασκευαστούν γρήγορα για να σταματήσουν την εξάπλωση των πανδημικών ασθενειών ή να θεραπεύσουν τους ανθρώπους που έχουν εκτεθεί», ανέφερε στην ομιλία του.

Μεταξύ των προόδων αυτών είναι ένα νέο αντιϊκό της γρίπης που εγκρίθηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία για το οποίο ο Γκέιτς δήλωσε ότι «σταματάει τον ιό στα ίχνη του» εμποδίζοντας ένα ένζυμο που χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί.

Μίλησε για ένα διαγνωστικό τεστ που εκμεταλλεύεται την ισχυρή τεχνολογία γενετικής μηχανικής γνωστή ως CRISPR και έχει τη δυνατότητα χρήσης πεδίου για να ελέγξει το αίμα, το σάλιο ή τα ούρα του ασθενούς για την απόδειξη πολλαπλών παθογόνων παραγόντων.

Η δοκιμή αυτή θα μπορούσε, για παράδειγμα, να προσδιορίσει εάν κάποιος έχει μολυνθεί από τον ιό Zika ή τον ιό του δαγκείου πυρετού, που έχουν παρόμοια συμπτώματα.

Αλλά ακόμα και οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες είναι άχρηστες χωρίς σχέδιο για την ανάπτυξή τους, υποστηρίζει ο Gates

Ενώ το αίσθημα επείγουσας ανάγκης του Gates είναι αξιοσημείωτο, άλλοι εμπειρογνώμονες μιλώντας σχετικά με την πιθανότητα μιας παγκόσμιας πανδημίας στο σχετικά κοντινό μέλλον, κάνουν τν Gates να μοιάζει….αισιόδοξος .

«Γνωρίζουμε ότι έρχεται, αλλά δεν έχουμε κανένα τρόπο να το σταματήσουμε», δήλωσε ο Sylvie Brand ειδικός της μολυσματικής νόσου του WHO.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Αποκάλυψη «E.T.»: Κατεβάζουν… ρολά τα Τμήματα Ασφαλείας στην Αττική μετά τα μεσάνυχτα

Λουκέτο μπαίνει μετά τις 12 το βράδυ σε δεκάδες Τμήματα Ασφαλείας σε όλο Λεκανοπέδιο Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, τα οποία καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση όσον αφορά στη δυνατότητα των πολιτών να καταγγείλουν… μεταμεσονύχτια περιστατικά, όπως λόγου χάρη διαρρήξεις και […]