ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρομερός Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι 63-69 τον Ερυθρό Αστέρα

1 min read



Σοβαρός, συγκεντρωμένος, με εκπληκτικές αλλαγές στην άμυνα και οδηγούς τους Ντένμον, Γκιστ, Λεκαβίτσιους, ο Παναθηναϊκός πάτησε τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο σπίτι του (63-69) και συνεχίζει σε τροχιά κορυφής!Στο 10-4 ανέβηκε στη βαθμολογία της Euroleague ο Παναθηναϊκός Superfoods, φτάνοντας στο 3ο φετινό «διπλό» του στη διοργάνωση, ύστερα από εκείνα σε ΣΕΦ και «Σινάν Ερντέμ». Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν δίχως τον ηγέτη τους, Νικ Καλάθη και με τον Νίκο Παππά να μπαίνει στη δωδεκάδα την τελευταία στιγμή, αφού ταλαιπωρούταν από υψηλό πυρετό. Ωστόσο, τα έδωσαν… όλα στην άμυνα, κράτησαν χαμηλά τους Σέρβους και έφτασαν σε μία ακόμα σημαντική νίκη, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του Α’ Γύρου (εκτός έδρας με Βαλένθια στις 28/12).

Νέο μεγάλο παιχνίδι από τον Τζέιμς Γκιστ, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και «οδηγεί» το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ. Ματς – αποδείξεων και από τον Μάρκους Ντένμον, που έκανε step up και έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα. Καλοί κατά διαστήματα οι Λούκας Λεκαβίτσιους – Ματ Λοτζέσκι – Κρις Σίνγκλετον – Θανάσης Αντετοκούνμπο, ντεμπούταρε στην Euroleague ο Κωνσταντίνος Μήτογλου.


Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ο πρώην «πράσινος», Τζέιμς Φελντέιν, στα… ρηχά έμεινε το «πολυβόλο» των «ερυθρόλευκων», Τέιλορ Ρότσεστι. Στο 5-9 το ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε το ματς με συγκέντρωση και ευστοχία (3/3 3π.), αλλά και με έναν… καυτό Τζέιμς Γκιστ (7π.) και πήρε το προβάδισμα στο 4′ (7-13). Όμως, με ένα γρήγορο 8-0 οι Σέρβοι απάντησαν στο 6′ και ο Τσάβι Πασκουάλ πέρασε στο ματς τον Νίκο Παππά, που τελικά αγωνίστηκε κανονικά. Οι «πράσινοι» αξιοποίησαν τα λάθη του Πέρο Άντιτς και μέχρι το δεκάλεπτο πήραν ξανά το «πάνω χέρι» (15-20 στο 10′), με τον Γκιστ να έχει 10 πόντους. Στην πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι μέτρησαν 1/6 3π.

Ο Τζέιμς Φελντέιν πήρε… φωτιά, έβαλε οκτώ πόντους σε 5′, την ώρα που ο Κέι Σι Ρίβερς πήγαινε στον πάγκο εκνευρισμένος για το 3ο φάουλ του. Ωστόσο, το «τριφύλλι» δεν έχασε τον έλεγχο (27-29 στο 15′). Το 38-41 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε με buzzer beater τρίποντο του Μάρκους Ντένμον. Ο Αμερικανός γκαρντ στο πρώτο μέρος είχε 10 πόντους, ενώ κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Γκιστ (14π., 4ρ., 2ασ.).

Στην επανάληψη οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπήκαν ορεξάτοι, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, πήραν «ανάσες» από τον Θανάση Αντετοκούνμπο και στις δύο μεριές του παρκέ, είδαν τον Ντένμον να σκοράρει και πάλι και έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφιες διαφορές (42-53 στο 24′ και 42-55 στο 26′). Οι «πράσινοι» συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και να «αγγίζουν» διαφορές άνω των 10π. (49-58 στο 30′).

Στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν μόλις 1π. και οι Σέρβοι «ροκάνισαν» τη διαφορά (53-59 στο 33′). Το τρίποντο του Κένι Γκάμπριελ, όμως, ξεμπλόκαρε τους νταμπλούχους (53-62). Οι καλές άμυνες του Παναθηναϊκού Superfoods με τις αλλαγές σε όλα τα μαρκαρίσματα σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα καλάθια έδειχναν να «κλειδώνουν» το ματς, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στο -3 στο 38′ (66-63).

Σίνγκλετον και Γκιστ αστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα, όμως, ο Λάζιτς έκανε air ball πάνω σε καλή άμυνα και ο Φελντέιν έχασε με τη σειρά του ακόμα ένα σουτ της ισοφάρισης, 25» πριν από το τέλος. Ο Ρίβερς έβαλε 1/2 βολές, ο Γκιστ έκανε μια τρομερή τάπα, ο Ρότσεστι έχασε άλλο ένα σουτ, ο Λοτζέσκι ευστόχησε σε 2/2β. και οι «πράσινοι» έφυγαν τελικά με το «διπλό» από το Βελιγράδι (63-69).

Τα Δεκάλεπτα: 15-20, 38-41, 49-58, 63-69.

Ο MVP: Ο Τζέιμς Γκιστ. Ακόμα μια «γεμάτη» εμφάνιση από τον ασταμάτητο Αμερικανό σέντερ. Τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 18 στο ranking.

Ο Σκληρός: Ο Μάρκους Ντένμον. Μεγάλο ματς από τον Αμερικανό γκαρντ με 16 πόντους και σημαντικότατες επιθετικές λύσεις, όταν η ομάδα του Πασκουάλ τον είχε ανάγκη.

Ο Πεσμένος: Ο Τέιλορ Ρότσεστι. Μακριά από τα υψηλά του στάνταρντς ο «μπόμπερ» του Ερυθρού Ασ΄τερα, που ήταν αρκετά άστοχος (2/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα).

Ο Αόρατος: Ο Πέρο Άντιτς. Άστοχος (1/4 σουτ) ο Σκοπιανός φόργουορντ, που έκανε και 3 λάθη στα 19′ που έμεινε στο παρκέ από τον Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς.

Η Στιγμή: Οι άμυνες του Παναθηναϊκού Superfoods στο τελευταίο λεπτό. Με τη διαφορά στους τρεις πόντους οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα πάνω στον Λάζιτς, είδαν τόσο εκείνον όσο και τον Φελνείν να χάνουν τρίποντα και στη συνέχεια ο Γκιστ έκανε ένα εντυπωσιακό μπλοκ, στα 17» πριν από το φινάλε.

Η Γκέλα: Τα άστοχα τρίποντα των γηπεδούχων (5/26 3π.). Ο Ερυθρός Αστέρας δεν σούταρε με καλά ποσοστά έξω από την γραμμή των 6,75μ., επέμεινε πολύ στα τρίποντα και εν τέλει το «πλήρωσε».

Η Διαιτησία: Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν αρκετά παράπονα από τους διαιτητές, που… φόρτωσαν τον Κέι Σι Ρίβερς και τους ψηλούς τους με φάουλ. Στην επανάληψη η διαιτητική τριάδα επέτρεπε πολλές φορές το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και σε γενικές γραμμές έκανε κάποια λάθη. Αίσθηση προκάλεσαν τα πέντε επιθετικά φάουλ που χρεώθηκε το «τριφύλλι» σε σκριν.

Η Εξέδρα: Sold out στην «Aleksandar Nikolic Hall», με τους Σέρβους να δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα, όπως κάνουν σε κάθε εντός έδρας αγώνα τους για την Euroleague. Στις εξέδρες υπήρχαν και πολλές σημαίες του Ολυμπιακού, αφού υπάρχει αδελφοποίηση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Πηγή: sdna.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.