ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ… ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ

1 min read

Εκτενή δημοσιεύματα υπάρχουν στα γερμανικά ΜΜΕ, για το ξέσπασμα της λαϊκής οργής κατά του Μπουτάρη.

Κοινή συνισταμένη, ο φόβος της γερμαναρίας ότι τις επόμενες φορές η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει κατά των δικών της ανθρώπων, των ταπεινών μερκελιστών των Αθηνών.

Πάρτε μια γεύση από σχετικό δημοσίευμα του Spiegel, με τίτλο «Ακροδεξιοί επιτίθενται σε δήμαρχο»: «Μια δημόσια επίθεση προκαλεί σοκ στην Ελλάδα. Ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν στον 75χρονο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια επετειακής εκδήλωσης. Οι εικόνες καταδεικνύουν τη βιαιότητα των δραστών. Από τη στιγμή που εξελέγη για πρώτη φορά πριν από οκτώ χρόνια, ο Μπουτάρης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα που είχε η Θεσσαλονίκη ως μια υπερσυντηρητική, αντιδραστική πόλης. Στήριξε δημοσίως φιλελεύθερες αξίες και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ενώ τάχθηκε υπέρ των ισχυρών δεσμών με την Τουρκία και το Ισραήλ. Μια πολιτική που συνέβαλε στο να επουλωθούν παλιές πληγές, να βελτιωθεί το ίματζ της πόλης, να ενισχυθεί ο τουρισμός αλλά και στο να βελτιωθούν οι σχέσεις με τις προαναφερθείσες χώρες […]. Ωστόσο με την πολιτική αυτή ο Μπουτάρης εξόργισε και αντισημίτες ακροδεξιούς- και αυτοί αποτελούν εδώ και καιρό κομμάτι της πόλης».
Υπό τον ίδιο τίτλο «Ακροδεξιοί επιτίθενται σε δήμαρχο» (σαν κάποιος να έδωσε «γραμμή» σε όλα τα γερμανικά ΜΜΕ!) δημοσιεύει παρόμοιο άρθρο και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Πάρτε μια γεύση κι απ’ αυτό: «Ο Μπουτάρης θεωρείται ένας από τους πιο προοδευτικούς δημάρχους της Ελλάδας. Κατάφερε να ξεφύγει, πριν συμβούν χειρότερα. Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, όλα τα ελληνικά κόμματα και η κυβέρνηση καταδίκασαν την επίθεση. Κάθε τόσο ακροδεξιοί τον βρίζουν και τον προσβάλουν.

Με τον ίδιο σχεδόν τίτλο («Ακροδεξιοί ξυλοκοπούν δήμαρχο» – εδώ πλέον η υποψία περί ύπαρξης «γραμμής» γίνεται βεβαιότητα!), αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου N-TV, σημειώνοντας: «Σοκαριστικές εικόνες διαδραματίστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εξοργισμένοι άνδρες καταδίωξαν, χτύπησαν και έβρισαν τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος κατάφερε να ξεφύγει. Ωστόσο το σοκ είναι βαθύ».

Προφανές το τι προκαλεί ανησυχία στην γερμαναρία!

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.