ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρίπολη: Πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα και ο εργοδότης τον πλάκωσε στο ξύλο

1 min read

Καταγγελίες που προκαλούν σοκ για την εργοδοτική αυθαιρεσία, περιλαμβάνουν μέχρι και… ξυλοδαρμούς σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΕ, υπάλληλοι της εστίασης στην Τρίπολη κατήγγειλαν ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τους εξαπάτησε ενώ δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει άγρια υπάλληλο που τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του.

Η καταγγελία των εργαζομένων

«Όλοι θυμόμαστε το ζευγάρι εργαζομένων στον κλάδο μας που με ανάρτηση του στα social media, γνωστοποιούσε πως είχε μείνει χωρίς στέγη και έψαχνε για δουλειά!

Στην «αγγελία» αυτή ανταποκρίθηκε εργοδότης του κλάδου μας από την Τρίπολη ο οποίος προσφέρθηκε να παρέχει εργασία και στέγη στους συναδέλφους μας. Εκεί λοιπόν που πιστεύαμε πως το πρόβλημα είχε λυθεί, στις 19/2/2021 οι συνάδελφοι, μας ενημέρωσαν πως ο ιδιοκτήτης ξυλοκόπησε τον συνάδελφο γιατί εκείνος, έπειτα από 15 μέρες ζήτησε να πληρωθεί.

Aνασφάλιστοι και χωρίς ρεπό

Οι καταγγέλλοντες συνάδελφοι υποστηρίζουν πως συνάντησαν μια εργασιακή ζούγκλα με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό και φυσικά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων για αυτό το διάστημα που εργάστηκαν παρέμειναν ανασφάλιστοι. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο εν λόγω κύριος δεν τους χορήγησε ούτε άδεια μετακίνησης, ώστε να φύγουν από την Τρίπολη με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί και πρόστιμο 300 € στον καθένα.

Η ΠΟΕΕΤ κάνει γνωστό πως θα πάει την περίπτωση αυτή μέχρι τέρμα καθώς με πρόσχημα την πανδημία δεν θα επιτρέψουμε τον κανιβαλισμό των συναδέλφων μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.