ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II στην Ανδραβίδα

1 min read

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II στην Ανδραβίδα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου,

Το θλιβερό συμβάν στοίχησε τη ζωή στον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον 31χρονο κυβερνήτη, Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Τη θλίψη και την οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλώνοντας το εξής:

«H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για το τριήμερο πένθος

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

To protinews έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια και αναφέρει πως έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

Το χρονικό
Το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.