ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρέχουν και δεν φτάνουν στις ΗΠΑ! «Χάθηκαν» από το αμερικανικό Πεντάγωνο 800 εκ. δολάρια!

1 min read

Είκοσι πέντε χιλιάδες άτομα που εργάζονται στην αρμόδια υπηρεσία λογιστικής διαχείρισης του αμερικανικού Πενταγώνου (DLA) προσπαθούν να εντοπίσουν έγγραφα που να δικαιολογούν «τρύπα» 800 εκατομμυρίων δολαρίων,όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου «Politico».
«Η υπηρεσία συμφωνεί με την αξιολόγηση της εταιρείας Ernst and Young για την αποτυχία μας να παρακολουθήσουμε επιτυχώς την λογιστική πορεία των δαπανών για την κατασκευή στρατιωτικών έργων,» δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκπρόσωπος της DLA στο βρετανικό δίκτυο BBC.

«Παρά το γεγονός ότι λείπουν σχετικά έγγραφα, δεν έχει απολεστεί συνολικά ο λογιστικός έλεγχος αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά κι άλλες συναφείς χρηματοδοτήσεις» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
«Η DLA είναι η πρώτη υπηρεσία που με δεδομένο το μέγεθος, αλλά και την πολυπλοκότητα της γραφειοκρατικής της οργάνωσης, ξεκίνησε έναν λογιστικό έλεγχο, ενώ τα στελέχη της, δεν αναμένουν το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, από τους αρχικούς κύκλους διεξαγωγής των ερευνών, παραδέχτηκε η ίδια πηγή.

Aξίζει να σημειωθεί ότι, η αρμόδια υπηρεσία λογιστικής διαχείρισης του αμερικανικού Πενταγώνου ιδρύθηκε την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ λαμβάνει μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας της.

«Καθώς είμαστε υπεύθυνοι για την σωστή διαχείριση των χρημάτων των Αμερικανών φορολογουμένων, ο στόχος μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τα προβλεπόμενα από τον λογιστικό έλεγχο για το οικονομικό έτος 2018», τόνισε η εκπρόσωπος της DLA.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.