ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρέχει ο Κοτζιάς για να μαζέψει τη γκάφα με τη “Μακεδονία του Ίλιντεν”…

1 min read

Στο τέλος της εβδομάδας θα συναντηθούν στις ΗΠΑ ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε μια προσπάθεια να πάνε τη διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ονόματος ένα βήμα παρακάτω, παρουσία του ειδικού διαπραγματευτή, Μάθιου Νίμιτς. Μόνο που η αποστολή του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι να προσπαθήσει να μαζέψει τη γκάφα των χειρισμών με την υπόθεση της ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν» που έπιασε απροετοίμαστη την ελληνική πλευρά… κατά τα φαινόμενα.

Με απλά λόγια: Η Ελλάδα είχε «οχυρωθεί» πίσω από το «erga omnes» και τις συνταγματικές αλλαγές, δίνοντας την εντύπωση πως οτιδήποτε πληρούσε αυτούς τους όρους θα γινόταν δεκτό από την ελληνική πλευρά. Αυτό εξελίχθηκε σε αυτοπαγίδευση της χώρας που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ότι υπήρξε ονομασία όπως ακριβώς την είχε ζητήσει και απλώς την απέρριψε.

 

 

Η ακαριαία αντίδραση όμως του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ στην Ελλάδα και η σαφέστατη θέση της αντιπολίτευσης, άφησε έκθετο τον Έλληνα υπουργό να κατηγορείται επί της ουσίας στο εσωτερικό της χώρας, ότι πάει να αντικαταστήσει έναν αναθεωρητισμό με δύο, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας βρίσκεται εν υπνώσει…

Τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται Νίκο Κοτζιά. Τρέχα τώρα να μαζέψεις τα αποτελέσματα της «προσωποπαγούς» εξωτερικής πολιτικής, μπας και αντιληφθείς τη σημασία όχι του ατόμου στην εκπροσώπηση μιας χώρας, αλλά το να δίνει την αίσθηση ορθολογικής και συγκροτημένης δύναμης, που δεν εξαρτάται από… ιλουμινάτους.

 

 

Διότι σε επίπεδο σχεδιασμού ενός υπουργείου όπως το Εξωτερικών (σ.σ. αν και όπως λέγεται, με λαμπρή ιστορία νεποτισμού αλλά και επιλογής «συστάσεων» κολλητών πολιτικών φίλων, μια τουλάχιστον εκ των οποίων μάλιστα πολύ πρόσφατη και σκανδαλώδης ως προς τα προσόντα), δεν μπορεί να μην προειδοποίησε κανείς για τον κίνδυνο της ελληνικής τακτικής.

Να λέμε δηλαδή και ευχαριστώ στους Σκοπιανούς που διέρρευσαν την ονομασία και πετάχτηκαν όλοι «στα κάγκελα». Αλλιώς, έτσι όπως το πήγαιναν, θα μας είχαν παρουσιάσει ξαφνικά τη μεγάλη αυτή «επιτυχία» και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που δεν θα μπορούσε κανείς να αντιδράσει.

Για να δούμε αν θα τσιμπήσει ο Πομπέο και ο Μπόλτον αν τους πει την αλήθεια (θα την πει;), ότι το «Μακεδονικό ζήτημα» το δημιούργησε ο ρωσικός πανσλαβισμός και όσο συνεχίζουν να ανέχονται τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, στην ουσία αφήνουν ζωντανά τα όνειρα καθόδου του σλαβικού στοιχείου στο Αιγαίο.

 

 

Αν αυτό σαν προοπτική δεν θα αποτελούσε ανάθεμα για τους «πατέρες» της αμερικανικής γεωπολιτικής, καθώς την κάθοδο της Ρωσίας στα θερμά νερά της Μεσογείου δεν θα ελέγχουν αποκλειστικά χώρες του ΝΑΤΟ, τότε εμείς πρέπει να ξανακαθίσουμε στα θρανία… Άντε γιατί παρατράβηξε το «αστείο». Η διπλωματία δεν είναι μόνο χαμόγελα, εξυπνάδες και ευφυολογήματα στις κάμερες, διότι πίσω από αυτά κρύβονται κοφτερά μαχαίρια τα οποία γράφουν στο τέλος την Ιστορία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.