ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Τρέμουν» τις άδειες παραλίες και ψάχνουν τουρίστες – Θεοχάρης: «Κάνουν – δεν κάνουν εμβόλιο οι Βρετανοί να έρθουν»

1 min read

Τον τελευταίο μήνα υπάρχει μία αντιστροφή των δηλώσεων του οικονομικού επιτελείου σε σχέση με τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας καθώς πλέον το φάσμα της οικονομικής δυσπραγίας διαγράφεται μπροστά. Πριν οι μεγαλοστομίες περίσσευαν, τώρα και συγκεκριμένα από αρχές Φεβρουαρίου υπάρχει μία σκωπτική διάθεση να αναδειχθούν οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τα μέτρα στήριξης.

Μάλιστα η φράση που κυριαρχεί «στοχευμένα μέτρα», που εύκολα μεταφράζεται σε πολύ λιγότερα χρήματα για μία οικονομία που της λείπει οξυγόνο για να σωθεί.

Μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά του πρακτορείου Reuters, το οποίο προ ολίγων ημερών εστίασε στην Ελλάδα και την πορεία του χρέους κατατάσσοντας τη χώρας μας σε σχέση με την έκρηξη του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους την 3η υψηλότερη παγκοσμίως και η κυβέρνηση ξεκινά απο τώρα “αγώνα δρόμου” μήπως σώσει ότι μπορεί να σώσει στον τουριστικό τομέα.

Και μάλιστα υπόσχεται πλέον τα πάντα!

«Oλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μεγάλης Βρετανίας, στο ITV News.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δε θα απαιτείται καραντίνα ούτε αρνητικό τεστ πριν από την πτήση».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «τόσο οι εμβολιασμοί, όσο και τα συνεχή rapid tests αλλά και τα PCR Tests, θα σταθούν ικανά να διαφοροποιήσουν αισθητά την κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά και να επαναφέρουν την κανονικότητα».

Σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «οι επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι συνεχείς ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, από την ημέρα της έναρξης του προγράμματος των εμβολιασμών, επέλεξε να αξιοποιήσει όλα τα ψηφιακά μέσα, ενώ οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου μπορούν ήδη να προχωρήσουν στην έκδοση του σχετικού εντύπου».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυτοματοποιήσει στον ίδιο βαθμό τη διαδικασία και κατέληξε λέγοντας: «Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πριν δύο ημέρες επανέλαβε τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το μηνιαίο κόστος του lockdown σε εθνικό επίπεδο είναι περίπου 3 δισ. ευρώ, ενώ οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί αυτή την περίοδο στις «κόκκινες» περιοχές (μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική) στοιχίζουν περίπου 2,7 δισ. ευρώ, καθώς το 67% του τζίρου της οικονομίας παράγεται σε αυτές τις περιοχές.

Είπε, παράλληλα, ότι για κάθε μήνα που συνεχίζονται τα μέτρα, ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρεί κατά 0,8% και το πρωτογενές αποτέλεσμα επιβαρύνεται κατά 0,7%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.