ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρέμουν την οργή του Χαφτάρ και ζητούν βοήθεια του ΟΗΕ – Δισεκατομμύρια ζημιά στον Ερντογαν

1 min read

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης απέρριψε πρόταση του ΟΗΕ (ουσιαστικά εκ μέρους της φιλότουρκης κυβέρνησης της Τρίπολης), να στείλει ειρηνευτική δύναμη στη Λιβύη, καθώς οι φιλότουρκες δυνάμεις δείχνουν να βρίσκονται σε δεινή θέση αφού οι ενισχυμένες δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ φαίνεται πως προετοιμάζονται για επίθεση και εκδίωξη των Τούρκων και των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Α. Γκουτιέρες, ισχυρίζεται πως τα κόμματα της Λιβύης απέστειλαν έτοιμα για την έλευση ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην χώρα.

O Γκουτιέρες πρότεινε την δημιουργία ειρηνευτικής δύναμης που θα συμπεριλαμβάνει πολίτες αλλά και απόστρατους από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την ΕΕ και αραβικά κράτη.

«Ενθαρρύνω τα κράτη μέλη και τις περιφερειακές οργανώσεις να υποστηρίξουν τη λειτουργία του μηχανισμού κατάπαυσης του πυρός, παρέχοντας παρατηρητές υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», έγραψε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην επιστολή της Τρίτης.

Δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη στοχεύουν να «καθιερώσουν μια προηγμένη παρουσία μόλις το επιτρέψει η κατάσταση», και η ομάδα παρατηρητών αρχικά θα αναπτυχθεί στην περιοχή που περιβάλλει την παραλιακή πόλη Σύρτη και θα μπορούσε να επεκταθεί.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον εθνικό στρατό της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, Ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη για έλευση ειρηνευτικής δύναμης στην Λιβύη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα στην χώρα.

Ενώ το ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το μέρος της επιστολής όπου ξεκαθαρίζει ότι ο στρατός της Λιβύης είναι σε απόλυτη θέση να υπερασπιστεί ολόκληρη την επικράτεια της Λιβύης και να επιβάλει την τάξη και την σταθερότητα!

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά επιχειρήσεις του εθνικού στρατού της Λιβύης και στα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση Σαράτζ η οποία ελέγχεται από τον Ερντογάν. Λίγο καιρό πριν, ο ίδιος ο στρατάρχης Χαφτάρ είχε προειδοποιήσει τους Τούρκους να εγκαταλείψουν άμεσα την Λιβύη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.