ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Τρέμει» η δημοκρατία μας! Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε όποιον μιλάει κατά των μέτρων για τον κοροναϊό

1 min read

Φαίνεται πως μπαίνουμε σε μια ιδιότυπη δικτατορία εν μέσω δημοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια προβλέπεται για την διάδοση και διασπορά “ψευδών ειδήσεων” αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι ποιος καθορίζει τι είναι fake news και ποιος όχι. Και όποια σκέψη, άποψη η αμφιβολία σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται θα θεωρείται fake news και θα κινδυνεύει o οποιοσδήποτε με ποινή φυλάκισης 3 ετών;

Μήπως η κυβέρνηση δεν μας τα λέει καλά; Μήπως γυρνάμε σε εποχές όπου «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά»; Μήπως κάποιοι ζήλεψαν τα διατάγματα Παπαδόπουλου και Παττακού; Από πότε στην δημοκρατία είναι ποινικά κολάσιμη η σκέψη και η άποψη του κάθε πολίτη;

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ λοιπόν, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η Πολιτεία εξετάζει τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο διασποράς fake news, αναφορικά με την πανδημία.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε, επίσης, στο άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα το οποίο προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι οι υπάρχουσες διατάξεις δεν είναι αποτελεσματικές, η Πολιτεία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυστηροποιήση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τι προβλέπεται για παραβίαση της καραντίνας

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι για την παραβίαση της καραντίνας για τον κορωνοϊό το αδίκημα έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικά κώδικά, που προβλέπει φυλάκιση έως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.

«Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχύουσων διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.