ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρεις νέοι θάνατοι από γρίπη στην Ελλάδα

1 min read

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη στη χώρα μας, ανεβάζοντας σε 17 το συνολικό αριθμό των θυμάτων, εκ των οποίων οι 15 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και 2 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για 12 άνδρες και 5 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 30 έως 87 έτη, μέση ηλικία 62,6 έτη και διάμεση 64 έτη. Από τα 6 κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 11 ιός γρίπης τύπου Β. Τα 6 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών 5 ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 1 στον υπότυπο Α (Η3Ν2).

Από το σύνολο των 17 ασθενών που απεβίωσαν κανένας δεν είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη. Σημειώνεται ότι τα 15 από τα 17 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, σημειώθηκαν 73 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 71 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ, πρόκειται για 48 άνδρες και 23 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 86 έτη, μέση ηλικία 56,7 έτη και διάμεση 62 έτη.

Τα 30 από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 41 στον ιό γρίπης τύπου Β. Τα 24 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 2 ανήκανστον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 22 στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Από τα 71 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 10. Σημειώνεται ότι τα 54 από τα 71 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και εξ’ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 10.

Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ, πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, ηλικίας 79 και 87 ετών αντίστοιχα. Τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Β. Τα προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ δεν είχαν εμβολιαστεί αν και ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.