ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τραμπ και Μακρόν συμφώνησαν να διαξαχθεί η σύνοδος της G7 διά ζώσης και στο άμεσο μέλλον

1 min read

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόνλαντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συμφώησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες Πέμπτη ότι η επόμενη σύνοδος της Ομάδας των 7 (G7) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διά ζώσης και στο άμεσο μέλλον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

ΟΤραμπ ακύρωσε τον Μάρτιο τη σύνοδο αυτή που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνταν στις ΗΠΑ καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο και αναστέλλονταν τα διεθνή ταξίδια.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αναβιώσει την ιδέα της διεξαγωγής της συνόδου διά ζώσης εξηγώντας ότι θα στείλει το μήνυμα ότι ο κόσμος επιστρέφει στην κανονικότητα. Πρότεινε μάλιστα τη διεξαγωγής της στο Καμπ Ντέιβιντ το θέρετρο των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Ο σύμβουλος εθνκής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν είχε επισημάνει την Κυριακή ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η σύνοδος της G7, αυτό θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.

Ο Μακρόν εμφανίζεται διατεθειμένος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη σύνοδο, αν το επιτρέπει η κατάσταση με την πανδημία covid-19, όπως είχε δηλώσει αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.