ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τραμπ: Ελπίζω ότι δεν θα πάμε σε πόλεμο με το Ιράν

1 min read

newskamatero

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απέκλεισε νωρίτερα «κάθε πιθανότητα» διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι ΗΠΑ δεν οδεύουν σε πόλεμο με το Ιράν.

Σε ερώτηση αν η Ουάσινγκτον οδεύει σε πόλεμο με την Τεχεράνη, ο Τραμπ απάντησε στους δημοσιογράφους “Ελπίζω πως όχι.”

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απέκλεισε σ «κάθε πιθανότητα» διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή του Κόλπου, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

«Όχι, δεν υπάρχει πιθανότητα για διαπραγματεύσεις» απάντησε ο Ζαρίφ σε δημοσιογράφους στο Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, οι οποίοι τον ρωτούσαν αν είναι έτοιμος ν’ ανοίξει διμερείς συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Από την πλευρά του, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ επικαλέστηκε τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας που χαρακτήρισε «αυτοκτονική ενέργεια» τις πιέσεις που ασκούνται από τις ΗΠΑ επί της Τεχεράνης.

Ο Ζαρίφ απέρριψε επίσης τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν θα θελήσει σύντομα να συζητήσει.

«Δεν ξέρω γιατί ο πρόεδρος Τραμπ είναι σίγουρος, αφού αυτό είναι τελείως ψευδές» σχολίασε ο ιρανός υπουργός, οι δηλώσεις του οποίου δημοσιεύτηκαν στα ιαπωνικά από το δίκτυο ΝΗΚ.

Νωρίτερα, ο Ζαρίφ είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την «απαράδεκτη» κλιμάκωση της έντασης που προκαλούν σε βάρος της Τεχεράνης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.