Τραγωδία στον Πόρο Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου το έγγραφο με τις καταγγελίες και η αποκάλυψη του δημάρχου

Newskamatero

Φως στα αίτια του δυστυχήματος με το ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες, αναμένεται να ρίξει το πόρισμα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που θα μεταβιβαστεί στην ΥΠΑ

Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο να παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια και στη συνέχεια στη θάλασσα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιου μοιραίου λάθους του πιλότου, ο οποίος σημειώνεται ότι ήταν έμπειρος χειριστής, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως αναφέρει το enikos.gr.

Αίσθηση προκαλεί, εξάλλου, η αποκάλυψη ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε σταλεί επίσημο έγγραφο στις αρμόδιες αρχές για τον κίνδυνο πρόσκρουσης ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ στον Πόρο. Σύμφωνα με τον ALPHA έπειτα από παράπονα και καταγγελίες χειριστών ελικοπτέρων έγινε αυτοψία από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, έγινε φωτογράφιση και στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση με έγγραφο προς τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το υπουργείο Μεταφορών και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσαν να υπάρξει σήμανση στα καλώδια γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος Τροιζηνίας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε πάντως ότι δεν υπάρχει οριοθετημένο και αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο στην περιοχή.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Υποχρεωτική πληρωμή ενοικίου μέσω τράπεζας σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή στις ενοικιάσεις Την πληρωμή του ενοικίου υποχρεωτικά μέσω τραπέζης, είτε ηλεκτρονικά είτε στο γκισέ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να περιορίσει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Το σχέδιο προβλέπει ότι ο ενοικιαστής θα καταθέτει το […]