Τραγωδία στο Μάτι: Η Πυροσβεστική αρνείται να δώσει απαντήσεις στις οικογένειες των θυμάτων

Newskamatero

Πριν από περίπου ένα μήνα ο δικηγόρος της οικογένειας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, είχε ζητήσει στοιχεία από τον Αρχηγό της Πυροσβετσικής Υπηρεσίας για τις κινήσεις του επικεφαλής των ελικοπτέρων την αποφράδα 23 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έλαβε, ότι στοιχεία χρειαστούν για να τεκμηριώσει την αγωγή που σχεδιάζει θα πρέπει να τα ζητήσει από τον… εισαγγελέα!

Η διαδικασία που αποτυπώνεται στην απάντηση είναι… εντυπωσιακή: ο αρχηγός απάντησε στον υπαρχηγό, ο υπαρχηγός στη νομική υπηρεσία και η τελευταία στον δικηγόρο της κυρίας Φύτρου, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τις απαντήσεις της ηγεσίας!

Την ώρα που αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος κάποιοι επιμένουν να παίζουν κρυφτό στις πλάτες δεκάδων νεκρών και των συγγενών τους.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν:

Εκανε όντως ξενάγηση σε φιλικό του πρόσωπο ο επικεφαλής των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής στο Ελευθέριος Βενιζέλος;

Αποχώρησε μαζί της μετά το τέλος της ξενάγησης με το υπηρεσιακό όχημα;

Γιατί δεν εδωσε εντολή να σηκωθούν και άλλα ελικόπτερα που ήταν καθηλωμένα στο έδαφος;

 

 

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης «σώζει» το ιστορικό αρχείο του Οροπεδίου Λασιθίου

Ξεκίνησε η καταγραφή-διάσωση του πολύτιμου ιστορικού αρχείου του δήμου Οροπεδίου, από το πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία του δήμου με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόκειται για το πολύτιμο, όπως έχει χαρακτηριστεί, ιστορικό αρχείο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου το οποίο χρονολογείται από το 1900, χρονιά συστάσεως των κοινοτήτων […]