ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τραγωδία στα Τέμπη Συγκλονίζει ο 18χρονος Άγγελος Τσαμούρας «Όλοι είχαν όνομα. Αλλά είναι τα 57 δικά μας παιδιά» κακώς αντιμετωπίζονται απλά «ως αριθμοί». βίντεο

1 min read

Την ώρα που η επιβατική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε το πρωί από την Αθήνα -η πρώτη μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη– πλησίαζε στη Θεσσαλονίκη, στο σιδηροδρομικό σταθμό βρέθηκαν ο 18χρονος Άγγελος Τσαμούρας με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, σύζυγο της Βασιλικής Χλωρού, εκ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, με σκοπό να μοιράσουν στους επιβάτες της φυλλάδια αφιερωμένα στους 57 νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας.

Εξοργισμένοι με τα όσα συμβαίνουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την επανέναρξη των δρομολογίων, οι δυο τους θέλησαν να «θυμίσουν» σε αυτούς, αλλά και στους κυβερνώντες, πως όλοι εκείνοι που σκοτώθηκαν στο μοιραίο δυστύχημα ήταν άνθρωποι και κακώς αντιμετωπίζονται απλά «ως αριθμοί».

«Ήρθαμε εδώ να μοιράσουμε κάποια φυλλάδια, τα οποία μιλούν για τον κάθε άνθρωπο προσωπικά. Δεν ήταν απλά 57 άτομα, ήταν ο Ιορδάνης η Αναστασία ο Δημήτρης… Όλοι είχαν όνομα. Αλλά είναι τα 57 δικά μας παιδιά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 18χρονος Άγγελος, επιζών του μοιραίου δυστυχήματος, προσθέτοντας πως «δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Δεν σέβονται τους νεκρούς». Ο ίδιος ανέφερε ότι αισθάνεται άσχημα, καθώς, ενώ δεν έχουν περάσει καν 40 ημέρες από την πολύνεκρη τραγωδία, τα τρένα ξεκίνησαν «κανονικά», ενώ δεν είναι ασφαλή.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ακόμη θρηνεί το χαμό της συζύγου του, η οποία «άφησε» πίσω τέσσερα παιδιά, έκανε λόγο για επανέναρξη του «συρμού του θανάτου», επισημαίνοντας πως τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι ολοκληρωμένα. «Θέλουμε να μοιράσουμε τα φυλλάδια σε αυτούς που ανέβηκαν σε αυτό το φέρετρο. Δεν ξέρω πια θα είναι η κατάληξη», δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν την άφιξη του πρώτου Intercity από την Αθήνα.

  • Δείτε τα φυλλάδια που μοίρασαν:

*πηγή φωτο / βίντεο: grtimes.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.