ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τραγωδία στα Τέμπη σοκαριστικός Ο διάλογος σταθμάρχη και μηχανοδηγού πριν τη μοιραία σύγκρουση Ηχητικό ντοκουμέντο

1 min read

Στη δημοσιότητα ήρθαν οι διάλογοι του σταθμάρχη της Λάρισας, με τους μηχανοδηγούς της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και τον κλειδούχο, πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη και αυτές οι σύντομες συνομιλίες ρίχνουν «φως» στο τι συνέβη. 

Ο σταθμάρχης έχει συλληφθεί ως υπαίτιος του δυστυχήματος στα Τέμπη και είναι αντιμέτωπος με βαριά αδικήματα. Στην απολογία του στο στάδιο της προανάκρισης φέρεται να αναγνώρισε το λάθος του εμμέσως, ενώ αύριο θα βρεθεί ενώπιον ανακριτή. 

Στους διαλόγους που έδωσε στη δημοσιότητα στο «Πρώτο Θέμα», ο σταθμάρχης φέρεται χωρίς να το αντιλαμβάνεται να δίνει εντολή στο Intercity 62 να μπει στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσει το ταξίδι του από τη γραμμή στην οποία ήδη κινούνταν η εμπορική αμαξοστοιχία. 

Οι οδηγοί δεν παραξενεύτηκαν βλέποντας μπροστά τους το κόκκινο φωτόσημο, επειδή το σύστημα φωτοσήμανσης δεν λειτουργεί. Ο σταθμάρχης φέρεται να μην αντιλήφθηκε πως το τρένο μπήκε στην αντίθετη γραμμή, οπότε δεν υπήρχε πιθανότητα να διορθώσει το λάθος του στα λίγα λεπτά που απέμεναν πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρουν σιδηροδρομικές πηγές που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα». 

Οι μηχανοδηγοί δεν είχαν λόγο να αμφισβητήσουν την εντολή του σταθμάρχη, καθώς θεώρησαν ότι είχε επικοινωνήσει με τον συνάδελφό του στους Νέους Πόρους και ότι η γραμμή ήταν ελεύθερη. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο σταθμάρχης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων.  

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ο διάλογος του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό 

Στο ηχητικό ντοκουμέντο της εφημερίδας, ο διάλογος του μηχανοδηγού του Intercity με τον σταθμάρχη είναι ο εξής:

Μηχανοδηγός: Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου, έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης: φεύγεις, φεύγεις. 

Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ

Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.